Aktuális

Karácsonyi tragédia Fegyverneken: Rémálom kínozza az árva testvéreket

Gergály Judith

Létrehozva: 2018.01.06.

<p>Szombaton temetik az édesanyát, aki három kisgyerekét hagyta árván karácsony másnapján. A Borsnak köszönhetően a család sok adományt kapott, csak a szülőket nem pótolhatja semmi.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

A Pataki gyerekek szüleik halála után a szintén Fegyverneken élő nagyszüleikhez kerültek. A szomorú sorsú családnak azóta nagyon sokan küldtek adományokat, főleg ruhákat, élelmiszereket és játékokat. A kö­zeljövőben sikerülhet felújítani a gyerekek szobáját is. 

– Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek a segítségért, egyelőre tele van a kamra, a gyerekek biztosan nem fognak éhezni. Erzsike munkahelye pedig anyagilag segített a temetésben – mondta a Borsnak Pataki Andrea, az elhunyt anya testvére.

A tragédiáról korábban beszámoltunk: az édesanya karácsony másnapján epilepsziás rohamot kapott, és leállt a szíve, a gyerekei találtak rá holtan, hiába ébresztették, nem kelt fel. A hat­éves Vanda rohant a nagyszülőkhöz segítségért. Édesapjuk még a tavasszal hunyt el. 

Andrea elmondta, hogy a gyerekek azóta csak villanynál tudnak elaludni, és sokszor felriadnak álmukban. 

– A tízéves Robika már tudja, hogy az anyukája sem jön vissza többé. A kisebbek viszont egyelőre nem beszélnek róla. Azt hiszem, ők is tudomásul vették, hogy mi történt, hiszen látták, hogy nem mozdul, csak még nem tudják igazán felfogni, hogy a halál mit jelent. Pszichológus segítségét fogjuk kérni a történtek feldolgozásában – tette hozzá a nagynénjük. A 32 évesen el­hunyt Erzsébetet ma helyezik végső nyugalomra a fegyverneki temetőben. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek