Aktuális

Autómentős állított csapdát a kocsiknak

G. J.

Létrehozva: 2018.01.29.

<p>Kollégáinak régóta szemet szúrt K. Géza, aki perceken belül a balesetek helyszínére ért. Csak a véletlen műve lehet ez a gyorsaság? Vagy inkább ördögi fondorlat állhat mögötte?</p>

A magyar kriminalisztika történetében példátlan eset ügyében nyomoz a rendőrség. A sztori főszereplője egy kisapostagi autómentős, aki a rendőrség szerint csapdákat állított a sofőrök számára. Alighanem azért, hogy aztán ő minél több munkához jusson.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy több alkalommal térkődarabokat és más tárgyakat helyezett főközlekedési utakra, ezzel veszélyeztette a közlekedésben részt vevők életét és testi épségét. K. Gézát közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt vették őrizetbe.

Baleseteket okozott

A rendőrség szerint a férfi cselekedeteivel összefüggésben több baleset történt a megyében. A Borsnak nyilatkozó Fejér megyei autómentők felháborodtak a történteken, úgy gondolják, hogy ezzel rossz színben tüntetik fel az ő munkájukat is, és a megélhetésüket veszélyezteti. 

– Úgy tudom, sokszor előfordult, hogy előbb volt kint a baleseteknél, mint a rendőrség – állítja az egyik környékbeli autómentő, aki nem akarta, hogy leírjuk a nevét. Azt mondja, legalább két balesetnél előfordult, hogy K. Géza mindössze két perc alatt ott termett a helyszínen, és felajánlotta a szolgálatait a sérülteknek.

– Ez elég gyanús volt már a kollégáknak is, mert mondhatja valaki, hogy éppen arra járt, de sok esetben – ráadásul éjszaka is – az már nem lehet a puszta véletlen műve. Mint ahogy az sem, hogy az utóbbi időben jócskán megszaporodott az úttesten lévő akadályok száma a megyében – tette hozzá a férfi.

Rendőrségi ügyek

Kollégáitól azt is megtudtuk, hogy K. Gézának korábban már akadt dolga a rendőrséggel. Több vállalkozása befuccsolt, csődeljárást indítottak ellene. Úgy tudják, hogy már a 90-es évek óta a férfi a rendőrség látókörében volt. A férfi a kisapostagi autómentős cég ügyvezetője. Felkerestük a cég telephelyét, ahol sikerült beszélnünk a tulajdonosnővel. Szerinte ez a gyanúsítás egyelőre csak feltételezés.

Csípős

Maradjunk a közlekedésbiztonsági szakzsargonnál. Aki szándékosan okoz balesetet, arra egész egyszerűen azt mondjuk: defektes! Huszti Zoltán

26 éve a szakmában 

– Több, mit 26 éve autómentő, nem kezdő, inkább segíteni szokott az embereknek, nem ártani – jelentette ki lapunknak a tulajdonosnő. Nem tudom elképzelni róla, hogy ilyet tett volna – tette hozzá az asszony, aki azt is megjegyezte: nagy a verseny a piacon az autómentők között, előfordulhat, hogy Géza sikerei szúrták a konkurencia szemét, és ilyen módon akarják lejáratni a férfit.

A rendőrség arról egyelőre nem nyilatkozik, hogy a K. Géza elleni gyanúsítással összefüggő balesetekben szenvedett-e valaki súlyos, esetleg halálos sérüléseket.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek