Aktuális

18 órát dolgozott megállás nélkül a doktornő, egy betege előtt omlott össze, majd halt meg – videó

Bors

Létrehozva: 2018.01.03.

December 29-én történt, hogy a kínai Sahnszi tartományban a légzőszervi megbetegedésekkel foglalkozó orvos, a 43 éves Zhao Bianxiang egy végzetesen hosszúra nyújtott műszak után az egyik betege szeme láttára kapott stroke-ot, majd vesztette életét. A nőt munkamániásként jellemezték kollégái, aki mindennél fontosabbnak tartotta, hogy elvégezze feladatát. Nem volt szokatlan tőle, hogy 18 órát dolgozott megállás nélkül, hiszen hivatását a magánéleténél is fontosabbnak tartotta. 

A Jinzhong városában dolgozó doktornő még december 28-án, este hatkor kezdte a műszakot, amit szünetek nélkül folytatott egészen az összeomlásáig. A kollégája elmondta, hogy a téli időszakban az osztályukon rengeteg páciens fordul meg, így az orvosok gyakran túlóráznak. Elmondása szerint a megszállottan dololgozó orvos már rettenetesen kimerült volt, amikor megtörtént a baj. 

– Nem számított neki, hogy már végzett, ha valakinek segítségre volt szüksége, sosem mondott nemet – magyarázta a munkatárs.

Zhao Bianxiang egy betegnél tartott vizitet, amikor összeesett, és megszűnt a pulzusa. Kollégái azonnal az intenzív osztályra vitték, de hiába küzdöttek érte 20 órán keresztül, nem tudták megmenteni az életét, és december 30-án reggel megállapították a halál beálltát.

A vezető orvos életéért folytatott küzdelemről helyi újságírók készítettek felvételeket, amin a kétségbeesett idős szülei is láthatóak, számolt be a Daily Mail.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek