Aktuális

Tagadja, hogy leszúrta homoszexuális cellatársát

G. J.

Létrehozva: 2017.12.05.

Forrás: Csányi Kriszta/Bors

Szokatlan ügy tárgyalása kezdődött tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken. Egy férfit azzal vádolnak, hogy egy késsel nekitámadt cellatársának, aki nyíltan homoszexuális viszonyban volt harmadik társukkal.

Az eset Márianosztrán, a gyógyító-nevelő csoportban történt 2015. decemberében. Az "Ufó" becenévre hallgató, korábban biztonsági őrként dolgozó H. András a vád szerint az éjszaka közepén szúrt, legalább hétszer, egy tompa késsel. Áldozata több helyen megsérült, a nyaki metszés pedig csak a csodával határos módon nem okozta a rab halálát.

H. azt állította a bíróságon, hogy nem ő késelt, hanem a másik két férfi között féltékenységből alakult ki konfliktus. Ő pedig nős, gyerekei vannak és megpróbálták az ügybe belekeverni. 

A dolgot bonyolítja a többi rab vallomása, akik azt mondják, hogy H. András korábbi cellatársa N. Béla vette rá a férfit, hogy álmában törjön rá áldozatára. Mivel nem tudott belenyugodni, hogy a két homoszexuális rab egyike nem állt kötélnek. H. András pedig bekerült hozzájuk harmadiknak, így adott volt a lehetőség. 

Egy évvel később az áldozat elhunyt, ettől független okok miatt. Társát, egy későbbi tárgyaláson fogják meghallgatni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek