Aktuális

Sosem találkozott a rendőrrel, mégis egy mondattal tönkretette az életét

Bors

Létrehozva: 2017.12.06.

Halina Khan hatalmas bajba kevert egy rendőrnyomozót, holott soha életében nem találkozott vele - írja a Metro. A balhés asszony egy autólopási ügyhöz riasztotta a rendőröket, kijelentve, hogy autóját egyik exe lovasította meg. Amikor a rendőrség a helyszínre ért, már azt mondta, hogy valójában egyik ügyfele lopta el az autót. Mivel dulakodás nyomaira bukkantak a rendőrök, a nőt pedig ellentmondáson kapták, le akarták tartóztatni. Ekkor előbb rasszizmussal vádolta meg az intézkedő rendőröket, majd egy rendőrt néven nevezve kijelentette, hogy megerőszakolták.

Woman jailed for lying that she'd been raped by detective destroying his life

A detective has been left to pick up the pieces after his life was destroyed by a false rape allegation against him. Halina Khan lied that she had been sexually assaulted by the Leicestershire police officer despite never having met him.

A nő és a megvádolt rendőr soha nem találkoztak, Khan csak onnan tudta a nevét, hogy a nyomozó korábban egyik volt férje ügyén dolgozott. A nő ugyan nem tett hivatalosan feljelentést, de szavait komolyan vették, és hivatalból kezdtek el nyomozni a megvádolt rendőr kapcsán. A nyomozás során a nő már hiába másította meg a korábban elmondottakat, a rendőrség lefolytatta az eljárást.

A rendőrt otthonában érték, családja mellől vitték el kollégái, az ellene folytatott nyomozás öt hétig tartott, családja és munkatársai is elfordultak tőle, egzisztenciája is veszélybe került.

Végül a nyomozás végén ejtették ellene a vádakat, a nőt pedig a hatóságok félrevezetéséért börtönbe zárták, két év három hónap után szabadulhat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek