Aktuális

Mint a filmben: már két hónapja a repülőtéren rekedt egy család

Bors

Létrehozva: 2017.12.29.

Egy négy felnőttből és négy gyerekből álló zimbabwei család október óta próbálja elhagyni Bangkok repülőterét. Haza viszont nem akarnak menni, mert féltik az életüket a közelmúlt zavargásai miatt, a lejárt vízumuk miatt tovább sem tudnak utazni.

Esetük egészen hasonló a Terminál című filmhez, ahol a főszereplő tom Hanks a New York-i repülőtéren ragad, mert hazájának kormánya összeomlott és emiatt nem voltak érvényesek a papírjai.

A thai bevándorlásügyi hatóság közlése szerint az afrikai család májusban érkezett az országukba turistavízummal, majd október 23-án tovább akartak utazni Ukrajnán keresztül Spanyolországba, de nem engedték fel őket a gépre, mert hiányzott a spanyol vízumuk. Mivel közben a thai vízumuk is lejárt, Thaiföldre se térhetnek vissza. 

Jelenleg a repülőtér látja el őket élelmiszerrel. Egyelőre nem tudni, hogyan oldódik meg majd a helyzetük. Így a karácsonyt is ott töltötték, más utasok ajánlották fel ajándékaikat a 2 és 11 év közötti gyerekeiknek. Egy ilyen felajánló a Facebookra feltöltött képe miatt kapott nyilvánosságot a család helyzete.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek