Aktuális

Kerekesszéket kap az elütött Mókuska

Bors

Létrehozva: 2017.12.31.

Fizikoterápiával próbálják működésre bírni a múlt hónapban elgázolt, sú­lyosan sé­rült kismókus lá­bait. Az állatra a Miskolc melletti Mályi községnél talált rá egy férfi és a kisfia. Azonnal a Mályi Madármentők gondjaira bízták a Mókuska névre keresztelt rágcsálót, amelyet szinte a halálból hoztak vissza, sokáig kétséges volt, életben marad-e. Ő volt az első mókus, amelyen MR-vizsgálatot végeztek. Amikor rákapott a dióra és elkezdett tálkából inni, tudták, javul az állapota.

– Nagyon sokat foglalkoznak vele, jobban is érzi magát, na­ponta négy-hat kezelést kap. Rossz hír azonban, hogy egyáltalán nincs fájdalomérzete, vagyis egyre kevesebb az esély arra, hogy működjön a lába. Hat-nyolc hétig kapja a kezeléseket, ha azonban addig nem javul a lába, akkor sajnos biztosan nem tud majd újra járni – mondta a Mályi Madármentőktől Lehoczky Krisztián.

– Rettentően bizakodunk a felépülésében, de ha mégsem így lesz, egy kutyakocsit gyártó férfi segíthet hátra szerelhető kerekesszéket készíteni neki, amivel közlekedhetne – tette hozzá az állatmentő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek