Aktuális

Időutazásra visz a budapesti taxis - fotók

D. P.

Létrehozva: 2017.12.07.

<p>Egyedülálló élménnyel ajándékozza meg utasait egy budapesti taxis. Popovics András „időgépében” régi képeket lehet megnézni a kiválasztott útvonalról.</p>

Forrás: Bánkúti Sándor

A műszerfalra felszerelt tableten futó program András fiának az ötlete volt. Aztán jöhetett a megvalósítás.

– Mondta, hogy adjam neki oda a tabletet, majd meglátom, mi fog történni. Amikor taxizás közben kipróbáltam, a látvány legalább annyira lenyűgözött, mint azokat az utasaimat, akik először látják – mondta a Borsnak a 80-as évek óta taxizó Popovics András, aki egyben az Ilyen is volt Budapest nevű honlap készítője is. 

A különleges találmány elsősorban a magyar utasokat érdekli. A férfiak korosztályából sokan emlékeznek még rá, hogy nézett ki régen a főváros. Milyen volt, amikor még focizni lehetett a Rákóczi téren?  Milyen nyitott villamoson utaz­ni? Aki Popovics András taxijába ül, szabályos időutazásban vehet részt. Hobbiját a munka mellett csinálja. Mivel a képekhez mindig pluszinformációkat gyűjt, naponta maximum négy fotót tud feldolgozni.

– Gyakran nehéz megállapítani egy képről, hol is készült, de olyan is előfordul, hogy az adott környék hetven éve nem változott – mondja Popovics András. Hozzáteszi: annyi régi fotója van már, hogy egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy mindet feldolgozza. Egy hozzá hasonló gyűjtő például tízezer képet ajándékozott neki. 

Magyarországon ehhez hasonlót senki sem csinál, és András külföldi utasai is azt mondják, ilyet még életükben nem láttak. Ő azonban nem szeretné kisajátítani egyedülálló ötletét.

– Ebből egy minimális pénzért letölthető alkalmazás is lehetne. Miért ne használhatná más is? Nem csak taxisok, hanem akár az utca embere is. Olyan lenne, mint egy különleges idegenvezetés – zárta sofőrünk a bámulatos időutazást. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek