Aktuális

Ellopták a kerti csapját, mégis a károsult fizetett

Címkék
csapkárkert

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.12.27.

Súlyos összegeket kellett kifizetnie Balogh Istvánnak, mert valaki a kerti vízcsapját leszerelte.

– Az történt, hogy valaki éjszaka belopózott az udvarunkba és a kerti vízcsapot a szárral együtt leszerelte. Este fél nyolckor mentem el, ezért csak másnap reggel vettem észre, hogy ömlik a kertemben a víz – mondta a Borsnak a zalaegerszegi férfi.

A fővezetéket elzárta és hívta a rendőröket. Kijöttek, de még  a lábnyomokat sem voltak hajlandóak rögzíteni, nem hogy nyomkövető kutyát küldtek volna, pedig István direkt kérte. Azt ugyan sejti, hogy ki akart neki kárt okozni, de a nyomozás hiányában ezt nem tudja bizonyítani.

– Elfolyt 180 köbméter víz, aminek az árát – 52 ezer forint vízdíjat–  nekem kellett kifizetni, különben a vízművek elzárta volna a vizet. A helyreállítás további százezer forintba került. Abban bíztam, hogy a biztosító majd fizet, de nem így történt. Kijött egy szakértő, felvett mindent, majd kaptam egy hivatalos értesítőt, hogy mivel ez vandalizmusnak számít, nem fizetnek – panaszkodott a károsult.  

A Bors felhívta a vízműveket, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy minden, az ingatlanon belüli vezetéksérülés utáni vízveszteség az ingatlan tulajdonosát terheli, függetlenül attól, hogy azt mi vagy ki okozta.

A biztosító véleményét is megkérdeztük. Azt válaszolták, hogy van olyan alapbiztosítás, amiben benne van a vandalizmus is, de ez nem ilyen volt. Egyébként vandalizmusra külön biztosítást is lehet kötni, ezért ők helyesen jártak el.

Így aztán Balogh István magára maradt a kárával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek