Aktuális

Életfogytot kapott a Csabát megölő lengyel pincérnő: öngyilkosságtól féltette áldozatát

Bors

Létrehozva: 2017.12.28.

Interjút adott a börtönben az a lengyel nő, aki Írországban végzett a neki udvaroló magyar férfival. Az asszony állítja: nem szándékosan ölte meg Csabát.

Életfogytiglan tartó börtönbüntetését tölti egy dub­lini női börtönben Martha Her­da, akit az Írországban dolgozó O. Csaba megölése miatt ítéltek el. A bíróság szerint a nő szándékosan hajtott a tengerbe, s míg ő a lehúzott ablakon keresztül megmenekült, a mellette ülő Csabát hagyta vízbe fulladni.

– Nehéz volt végighallgatni a tárgyaláson elhangzottakat. Na­gyon sok minden nem is úgy történt – reagált a lengyel Uwagának adott interjújában Herda. A riporternek mindössze hat percet engedélyeztek a kérdezésre.

– Csaba ra­jon­­gott értem, nem is értettem, miért. Nem ismertük egymást túl jól. Sosem randevúztunk, munkán kívül nem találkoztunk. Utoljára azt mondta nekem, hogy az utolsó reményét is elvettem tőle. Aznap, amikor meghalt, azért hívtam fel és mentem a házához, mert aggódtam érte. Azt hittem, hogy vé­gez ma­gával. Utólag látom, ez hülyeség volt – mondta az interjúban, bár arra nem tért ki, milyen körülmények kö­zött ült be az autójába Csaba.

– Emlékszem, ráléptem a gázpedálra. Elegem volt belőle, nem tudtam tovább elviselni. Nem láttam mást, csak a dühös arcát, ahogy üvölt. Tudtam, hogy a víz felé hajtok – vallott Martha, aki arra már nem emlékszik, hogy a szalagkorlátnak ütköztek. A lengyel nő azt tervezi: fellebbez az első fokon hozott ítélet ellen, és az új tárgyaláson már más stratégia szerint védekezik. Martha és támogatói akár az Emberi Jogok Európai Bíróságáig is hajlandók elmenni.

– Kiszabadítom magam, már csak a családom miatt is. Ez így nem igazságos – mondta elszántan Martha.   

Két napig keresték

2013. március 26. Martha és a mellette ülő Csaba kocsival az Ír-tengerbe zuhan. A férfi holttestét két nappal később találják meg. 2014. november Előzetes letartóztatásba, majd egy hónap múlva házi őrizetbe helyezik Marthát. 2016. július 28. A lengyel nőt elítélik a magyar pincér meggyilkolásáért.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek