Aktuális

A vád szerint anyja miatt fekszik május óta intenzíven az egyéves Szonja

Bors

Létrehozva: 2017.12.07.

A 36 éves Zsuzsannát emberölés kísérletével vádolják, de a pszichiátriai beteg nő állítja: nem bántotta a kislányát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróságon 2-3 verziót is előadott, ugyanakkor többször hangoztatta, hogy nem is emlékszik, mi történt.

14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolják azt a 36 éves nőt, aki a vád szerint bántalmazta és megrázta négy hónapos kislányát.

A vádlott, K.-C. Zsuzsanna 2012-ben házasodott össze férjével. Halásztelken éltek, míg egy betegség miatt a vádlottat 2015 nyarán leszázalékolták. A csütörtökön kezdődött tárgyaláson elhangzott, hogy Zsuzsanna hasadásos elmezavarban szenvedett, pszichiátriai kezelés alatt állt. A házaspár a nő 2003-ban kezdődő betegsége ellenére mégis úgy határozott, hogy gyermeket vállalnak. Erről Zsuzsanna orvosai is tudtak, a nő állítása szerint nőgyógyásza egyenesen azt mondta, vállaljon babát - hangzott el a Budapest Környéki Törvényszéken csütörtökön. 

A asszony 2016 januárjában egészséges kislánynak adott életet. Férje ekkor már nem dolgozott, együtt gondozták a kis Szonját a családi házukban. Május 18-án hajnalban a gyermek felsírt. Zsuzsanna a hálószoba melletti gyerekszobába ment tisztába tenni, míg férje elkészítette a kicsi ételét. A vádirat szerint ezután a “gyermeket pontosan meg nem határozható módon közepes, illetve közepest meghaladó erővel bántalmazta és megrázta, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a férje mellé, akivel annyit közölt, hogy keveset evett a lány.” A 4 hónapos Szonja reggel újra sírni kezdett. Amikor apja a karjaiba vette, a kislány teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért a férfi hívta a mentőket. Zsuzsanna sem férjének, sem a mentőknek nem mondta, mi történt.

A kórházban azt mondta, hogy kislánya leesett a pelenkázóról. A tárgyaláson is ehhez ragaszkodott, de folyamatosan ellentmondásokba keveredett önmagával. Többször állította, hogy nem emlékszik a történtekre, ugyanakkor 2-3 féle változatban is elmesélte azt a bizonyos reggelt. Mindegyik verziónak az volt a lényege, hogy nem bántotta a kislányt, hanem baleset történt, vagyis ő nem felelős a történtekért. 

A 4 hónapos kislány agyzúzódást, kartörést, szemfenék bevérzést szenvedett, a történtek óta gyakorlatilag élőhalott. Zsuzsanna eleinte nem volt képes bemenni az intenzívre meglátogatni a kislányt, de állítása szerint ma már rendszeresen bejár a férjével.

Az ügy jövő márciusban, a tanúk meghallgatásával folytatódik.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek