Aktuális

A soroksári gyilkosság szemtanúja: Fatolvajok ölhették meg a kocogó nőt

M. S.

Létrehozva: 2017.12.20.

Három figura ült a koszos, fehér színű furgonban, fatolvajok voltak, akik keresztezték a kocogó nő útját. Az ügy titkos telefontanúja megszólalt a Borsnak.

Talán megmozdult valami, talán a rendőrség által múlt héten közzétett újabb felvételek és információk felfrissíthetik néhány tanú emlékezetét. A soroksári gyilkosság négy éve megoldatlan rejtély, és a nyomozó hatóság ingyenesen hívható, anonimitást garantáló „Telefontanú” vonalán sem sorjáznak a jelentkezők: a négy esztendő alatt negyvennél kevesebben próbáltak információval segíteni.

Egyikük most megszólalt lapunknak, a névtelenséget kérő telefontanút épp a legújabb rendőrségi közlemény késztette hívásra.

Tegyen bejelentést!

Neve bemondása nélkül hívhatja a Telefontanú ingyenes telefonszámát: 06-80-555-111

– Egy ismerősöm a gyilkosság estéjén látott egy fehér színű, koszos furgont. Három személy utazott benne, az ismerősöm úgy írta le őket: három suttyó. A környéken fatolvajként emlegetik őket, az ismerősöm a furgon rendszámát is feljegyezte. Könnyen lehet, hogy keresztezték Krisztina útját és kötözőzsineg is biztosan volt náluk. Nem tudom, hogy ez mennyire értékes információ, ezt a nyomozóknak kell eldönteniük, de úgy éreztem, mindenképp értesítenem kell őket. Az ismerősöm nem mert telefonálni, tehát én hívtam fel a „Telefontanú” vonalat – magyarázta informátorunk, aki úgy gondolja: az általa leírt személyek tevőlegessége egy DNS-vizsgálattal könnyen ellenőrizhető.

A tanú elbeszélése összecseng az új rendőrségi felhívással, amelyben kérik egy világos színű, zárt Mercedes kisteherautó utasainak a jelentkezését. A térfigyelő kamerák által rögzített kocsi a gyilkosság estéjén 20 óra körül az Oázis kertészet előtt haladt el a Vízisport utca felé, majd a Vízisport utcán közlekedett tovább. Bizonyossággal persze nem kijelenthető, hogy a felvételen látható és a tanú által leírt jármű egy és ugyanaz, mindenesetre úgy tűnik: hosszú idő után a nyomozóknak sikerült felkavarni az állóvizet, és az eddig rejtőzködő tanúkból hajlandóságot kiváltani az együttműködésre.­­­­

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek