Aktuális

Ha rossz a gyereke, hagyja a bolt előtt - üzente a tatabányai boltos

Ny. A.

Létrehozva: 2017.11.07.

Forrás: Pintér Péter (grafika)

Felkorbácsolta az indulatokat Tatabányán Fakli Károly hangszerboltos, miután kitiltotta a neveletlen gyerekeket az üzletéből. Egy kisfiú ugyanis, bár az édesapja vele volt, rácsapott a hangszerekre, egy hangfalra pedig ráütött.

Az emberek egy részét felháborította a tiltás, egyesek szerint ilyet csak az ír ki, akinek nincs gyereke. Más túlzásnak tartja, hiszen hangszerboltba nem járnak tö­megesen a gyerekes szü­lők. Ha pedig anynyira félti a portékáját, mondják, akkor kössön azokra biztosítást a boltos.

– Nem tizenhat forintos vizes zsemlét árulok, hanem hangszereket, hangfalakat – indokolt Károly, miért nem hatotta meg az ellenkezés. – Nem a gyerekeket tiltottam ki, ez csak arról szól, ha valamelyik szülő tisztában van a gyereke neveletlenségével, annyit tegyen meg, hogy kint hagyja a bolt előtt, vagy fogja meg a kezét – próbált tiszta vizet önteni a pohárba.

A hétvégén már-már bohózatba csapott át az ügy, a boltos mellett kiállók maroknyi csoportja ugyanis szimpátiatüntetést szervezett Károly üzlete elé. Megkerestük a Tudatos Vásárlók Egyesületét, egyáltalán hozhat-e egy boltos ilyen szabályt, ki lehet-e tiltani neveletlen gyerekeket, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek