Aktuális

Benny Hillt szexuális zaklatással vádolja egy punk énekesnő

Bors

Létrehozva: 2017.10.23.

Sorba dőlnek ki a csontvázak a szórakoztatóipar sötét szekrényéből. Most a hetvenes-nyolcvanas évek legendás komikusát, magyar otthonok millióinak is egykori állandó szereplőjét, Benny Hillt vádolja szexuális zaklatással egy angol énekesnő a Mirror szerint

Hazel O'Connor, a későbbi punkénekesnő és színész, 21 évesen, 1976-ban ment el egy meghallgatásra, amin a Benny Hill Show-ba kerestek lányokat. A két évtizeden át – egészen 1989-ig – futó műsor népszerűsége akkoriban az egekben volt, érthető, hogy sokan akartak szerepelni benne.

O'Connort a londoni lakására hívta fel a 47 éves komikus, aki először olyan lányok képeit mutogatta a kezdő színésznőnek, akik mind szerepet kaptak a műsorában.

„Elborzadtam, miket mondott. Ők mind az én lányaim, mondta... és mind jól gondoskodtak rólam. Tudnom kell, hogy te is ugyanígy tudnál-e gondoskodni rólam?” – idézte a komikus szavait O'Connor. Itt már gyanította, hogy mennie kellene, de akkor a komikus rávetette magát és megpróbálta megcsókolni. A színésznő ijedtsége ellenére el tudta lökni magáról az izgalomba jött komikust. O'Connor ekkoriban még nem heverte ki egy korábbi traumáját, 16 éves volt, amikor egy marokkói férfi megerőszakolta.

Hazel nem kapta meg a munkát, mégis híres lett. „Nem kellett volna még csak vágynom se erre a szerepre. Tudtam, mire gondol, mikor a gondoskodásról beszélt, egyértelműen a szexre utalt. Ma is felkavar, ha eszembe jut” – mondja a 62 éves énekesnő.

Benny Hill 1992-ben hunyt el meg szívroham következtében, 68 évesen. Holttestére csak napokkal később találtak rá. Magányosan halt meg, gyerekei, családja nem voltak. Show-ját 1989-ben szüntették be, elsősorban a nők jogaiért küzdő egyesületek unszolására, amelyek kifogásolták, hogy Hill lenézi őket a műsorában, amit idejétmúltnak tartották, s amelyben folyamatosan a régi poénokat ülteti új környezetbe.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek