Aktuális

Ijesztő szobrokat alkot a fájdalomról Árpád

Fr. Zs.

Létrehozva: 2017.09.19.

Néhol ijesztő, megbotránkoztató, ugyanakkor elgondolkodtató szobrokat alkot Slancik Árpád. A 44 éves művész Németországban született, de Szabadkán él és dolgozik. Terve, hogy Magyarországon is kiállíthassa munkásságát, de erre még egyelőre nem volt lehetősége.

– Mindig is szerettem az underground zenét és a hozzákapcsolódó életet, vagyis ami kicsit más, kicsit elüt a szokásostól. De zeneileg nem voltam tehetséges, de nem tudtam elengedni magamban a művészetet, így jött a szobrászkodás. Úgy érzem, hogy az a sötét művészet, amit képviselek, megszólítja a befogadót. A modern ember tehetetlenségéről, fájdalmáról szól. Egy gépezetben élünk, ami mindannyiunkat bedarál, még azt is, aki szabadnak hiszi magát. Amúgy a szobrokat régi próbababákból készítem – meséli Árpád.

A magyar szobrásznak több kiállítása is volt már, és amire a legbüszkébb, hogy H. R. Gigerrel közösen mutathatta be munkáit Berlinben.

– Giger ebben a világban az egyik legismertebb művész, több filmes munkája is van, többek között a nyolcadik utas a halál vizuális effektjeiért Oscar-díjat kapott, illetve az Alien-figurát is ő alkotta meg. Szóval ez hatalmas érzés számomra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek