Aktuális

Floridában vészeli át a ma érkező hurrikánt három szegedi diáklány

Délmagyarország

2017. szeptember 10. vasárnap 14:05

Három szegedi diáklány Floridában ragadt a vasárnap érkező hurrikán útjában - ők nem tudtak időben elmenekülni a területről. A jelenleg 4-es erősségű, pusztító Irma magyar idő szerint vasárnap délután csap le, a lányok egy szállodai fürdőszobában húzzák meg magukat.

Jelentkezett a Délmagyarországnál az a három diáklány, akiről még tudható volt: Floridában, a hurrikán veszélyzónájában tartózkodnak. Ők nem voltak olyan szerencsések, mint más szegediek, akik autóval már elérték Washingtont. Nagyi Barbara, Bakó Krisztina és Boros Gyevi Lili Miamit, a legveszélyesebb települést ugyan csodával határos módon el tudta hagyni, de továbbra is Floridában vannak – Orlandóban, egy szállodában vészelik majd át a következő órákban bekövetkező természeti katasztrófát.

- Egy Missouri-államban lévő hotelben dolgoztunk, mi fogadtuk a vendégeket, illetve a kávézóban szolgáltunk fel – mesélte Lili. – Három hónapot voltunk ott, most pihentük volna ki magunkat, mielőtt szeptember 21-én hazautazunk.

A lányok kedden értek Miamiba, szerdán azonban már el is jöttek onnan – bár az sem volt egyszerű. – Próbáltunk konzervet és vizet venni, de a boltok polcai már üresek voltak, a legtöbb benzinkutat pedig lezárták. Abban, hogy elmeneküljünk onnan, senkitől nem kaptunk segítséget. Hívtuk a külügy- és a belügyminisztériumot, mindenhol azt mondták, maradjunk ott. Hatalmas szerencsénk volt, hogy egy barátnőm távoli rokonai tudtak nekünk segíteni. Ők Miamiban élnek, lefoglalták nekünk ezt a szállást, eljöttek értünk és elhoztak. Tovább viszont nem tudtunk utazni, mert az utakon hatalmas a dugó, jegyet pedig már se vonatra, se buszra nem lehet kapni.

A lányok most Orlandóban vannak, amely három órányira van Miamitól és szintén veszélyzónának számít. – Itt is nagyon drága volt egy szoba és nehéz is volt helyet találni, de azt mondják, hurrikánbiztos, de így is hatalmas a pánik – mesélték a lányok, akik azt tervezik, az ablak nélküli fürdőszobában vészelik át, amíg Irma a területen tombol. Az ismét ötös erősségűre erősödött hurrikán magyar idő szerint vasárnap délután csap majd le a szárazföldre.

Hogy hogyan jutnak haza, azt egyelőre még a lányok sem tudják. – Eredetileg másfél hét múlva repültünk volna Cancunból, ott viszont földrengés volt, és hurrikán várható. Úgyhogy csak remélni tudjuk, hogy addig át tudjuk foglalni a jegyünket máshova.

További cikkek

Gyász

Felesége jelentette be a szomorú hírt: Elhunyt a legendás rockénekes

Interjú

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

borsonline.hu

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor: Február 15-től lépnek életben az új szabályok

she.life.hu

Egy nárcisztikus pasi mindent elvett anyától, aki így képtelen újrakezdeni az életét

vg.hu

Az omikron ellen is működhet az új francia oltás

teol.hu

Az interneten „hódítanak” a szekszárdi tanár videói

origo.hu

Ennyit keresett 2021-ben a világ 10 leggazdagabb embere - galéria

life.hu

Hatalmas a botrány a női kézilabdacsapatnál: A hét elején két rejtett kamerát találtak az öltözőben

life.hu

Vannak tünetek, amelyek hónapokig megmaradhatnak az omikron-fertőzés után: ezek azok

magyarnemzet.hu

Rendkívüli izzadtsággal, minimális aláírást gyűjtött a baloldal

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó