Aktuális

Bűvészmutatvánnyal loptak 8,5 millió forintnyi ékszert – videó

Bors

Létrehozva: 2017.09.25.

Letartóztatták annak a tolvajpárosnak az egyik tagját, akik szerte Angliában vertek át egy bűvésztrükkel ékszerészeket összesen 24 ezer font, csaknem 8,5 millió forint értékben.

Trükkjüket az egyik üzlet biztonsági kamerája is felvette, onnan egy 265 ezer forintos karkötőt vittek el. A videó segítségével kapták is el az egyik elkövetőt, a román állampolgárságú Mircea Rostast a rendőrök, őt most 26 hónap börtönre ítélték.

A rendőrök még mindig keresik a nyomát a férfi társának, de az egyik ellopott tárgy sem került még elő, így ez sem segíti a munkájukat.

A módszerük mindig ugyanaz volt, hangzott el a Rostas elleni perben az ügyésztől. Megkérték az ékszerbolt munkatársát, hogy mutassák meg nekik az arany vagy ezüst gyűrűt, karkötőt, nyakláncot, mert megvennék. ezt követően Rostas megmutatta, hogy hogy szeretné, ha becsomagolnák. Aztán azt mondták, hogy csak euró van náluk, úgyhogy elmennek beváltani. Addig is otthagynak 10 fontot letétben.

Vissza azonban sosem tértek, a boltok munkatársai pedig már csak azt vehették észre, hogy a csomagolásból hiányzik az ékszer. Legalább hat üzletben jártak így.

A bíróságon az is kidrült, hogy Rostast csalás miatt már felfüggesztett büntetést kapott 2015-ben Csehországban tavaly pedig Németországban ítélték börtönre. Birminghamben élt feleségével és kisgyerekével, egy autókölcsönzőnél dolgozott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek