Aktuális

Attila: Újra kockáztatnám az életem a szomszédokért!

L. B.

2017. szeptember 13. szerda 09:00

Egy nyugdíjas házaspárt hozott ki a tűzből Béres Attila. Azt remélte, sikerült őket megmentenie, de rossz híreket kapott a kórházból.

Mint azt a Bors július 3-án megírta: a felrobbant gázpalackok miatt kigyulladt, majd porig égett a mozgáskorlátozott József és hallássérült felesége, Marika otthona Tatabánya külső részén. Ha a szomszédos házban tévéző Béres Attila – az életét is kockára téve – nem menti ki őket a felcsapó lángok közül, ma már biztosan egyikük sem él.

Nem elvárható a hősködés

A legrövidebb időn belül értesítsük a készenléti szerveket; szóljunk a szomszédoknak; a veszélyes terület elhagyásában segítsük a mozgásukban korlátozott vagy akadályozott embereket; várjuk meg a helyszínen a kiérkező készenléti szerveket és kövessük az utasításaikat – ismertette lapunkkal a protokollt a katasztrófavédelem sajtósa, hozzátéve: nem várható el az önfeláldozás, a testi épség kockáztatása és a hősies magatartás senkitől sem, akinek ez nem a hivatása.

A szerencsétlenség után néhány nappal a megmentő nagy re­ményekkel felhívta a kórházat, hogy az idős házaspár állapotáról érdeklődjön, de vegyes érzelmekkel tette le a telefont.

– Tudtam, hogy nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedtek, de azt reméltem, felépülnek. Sajnos nem így történt, közölték, hogy Marika az első műtét során életét vesztette – mesélte a Borsnak szomorúan Attila, aki ezután fellélegezhetett, ugyanis a mozgáskorlátozott József súlyos sérülései ellenére – ahogy a telefonban fogalmaztak – éppen az ágy szélén vacsorázott. – Az életemet kockáztattam, hogy kihozzam őket a tűzből, de újra bemennék értük. Nagyon sajnálom, hogy az asszonyon már nem lehetett segíteni – tette hozzá a férfi.

Bár Attila ezt követően többször is próbálkozott in­for­má­ció­t szerezni az egyedül ma­radt férfi helyzetéről és sorsáról, azonban nem járt sikerrel.

– A korábbi otthonukba biztosan nem tud visszaköltözni, hiszen a hatalmas lángok mindent elpusztítottak. A kis fa­házukból szó szerint nem maradt semmi. Próbálok mindent megtenni, hogy összehozzak egy személyes találkozót az idős férfival. Szeretnék rajta segíteni – mondta a Borsnak Attila.

Információink szerint Marikának van három gyermeke, a szomszédok azonban soha nem látták őket, így kérdéses, hogy szegény József hol talál majd új otthonra.

További cikkek

Tragédia

Szívszaggató: egy 3 éves angyalarcú kislányt holtan találtak az ágyában

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

MTK: közleményben indokolják, miért nem járultak hozzá a halasztáshoz

borsonline.hu

Drámai pillanatok a székesfehérvári szupermarketben

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

mandiner.hu

Oroszország harckészültségi ellenőrzésekbe kezdett

szon.hu

Íme Szabó Zsófi új fotója, ami lesokkolt néhány rajongót...

origo.hu

Elpusztult Ozzie, a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

Sportrádió: Nemcsak az Eb-t, az elmúlt éveket is vizsgálni kell – Kocsis Máté

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

life.hu

Ez a tünet biztosabb jele az omikronnak, mint a pozitív teszt

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

origo.hu

Varga Mihály: Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír