Aktuális

3 milliót követelnek Évától egy fotelért

Bors

Létrehozva: 2017.09.18.

Forrás: Délmagyar

Egy 2009-ben vásárolt csodafotel anyagilag tönkretette a Bordányban élő Pósa Évát.
– Az árubemutatón azt mondták, hogy azonnal húszéves le­szek, és minden betegségem meggyógyul. Csak 2000 forint előleget kellett adnom a háromszázezer forintba kerülő masszázsszékért – mesélte a Délmagyarország címû napilapnak a 69 éves asszony, aki nem tudott ellenállni a kísértésnek.

– Már fiatalon komoly mozgásszervi problémákkal küszködtem, azt hittem, ez javít majd az állapotomon – mondta Éva, aki kezdetben lelkiismeretesen fizette a havi részleteket, de állapotában semmi javulást nem tapasztalt.  

– Ráadásul a csekkek is el­fogytak. Bordány egyik dűlőjében élek, a levelesládám több száz méterre van a tanyámtól, betegségem miatt nem tudok kimenni a küldeményekért. Mivel száz­ezer forintot már úgyis kifizettem, és a fotel nem használt semmit, így hagytam az egészet – magyarázta. Most augusztus végén érkezett Éva címére egy levél a végrehajtótól. Az elmaradt részletek miatt főkövetelésként már 961 ezer 124 forintot kér számon az asszonyon, amihez 1 millió 384 ezer 964 forint kamatot számoltak fel. Egyéb költségként 111 ezer 572 forintot határoztak meg.

– Ehhez jön még a végrehajtó munkadíja is. Számításaim szerint összesen nagyjából há­rommillió forintot kellene fizetnem. Szerintem 20-30 ezret sem ér ez a csodafotel. Bárcsak visszaadhatnám, a fene bánja a már kifizetett 100 ezer forintot – kesergett Éva. Hátraléka miatt 73 ezer forintos nyugdíjából már levonnak 24 ezer 300 forintot.

A Délmagyarország munkatársai megpróbálták elérni az árubemutatót szervező céget, az azonban a követelését már továbbadta egy mosonmagyaróvári pénzügyi vállalatnak, ami pedig egy szegedi végrehajtó irodát bízott meg a követelés behajtásával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek