Aktuális

Sziget-jegyre gyűjtött: megdöbbentő, mennyit keresett egy óra alatt a Bors csinos álkéregetője!

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.08.12.

Egy átlagos táblás koldus 2-3 ezer forintot keres az egész napos kéregetéssel. A Bors megnézte, mi történik, ha egy fiatal, csinos lány kéreget egy órát, ráadásul nem élelemre, hanem Sziget-jegyre. Megdöbbentő eredmény született!

Egy órát ült Niki, a Bors újságírója a Széll Kálmán téren maga előtt egy táblával, hogy Sziget-napijegyre gyűjt. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ennyi idő alatt mennyi pénzt kap a fesztiválozásra. Mindenkire mosolygott, ami viszont ennél is fontosabb, hatvan perc alatt 10 ezer 660 forint landolt a baseballsapkájában.

11.15: Niki elfoglalta a helyét a Széll Kálmán téren. Sziget-napijegyre gyűjtök – állt a kartontáblán, amit ő készített a teszt előtt.  

11.21: Egy piros pólós férfi jön, 320 forintot ad neki. Jól indul!

11.25: Ismét csilingel a pénz, kétszáz forint landol a sapkában. – A lány nagyon szimpatikus volt – mondja utóbb az adakozó.  

Sikeres manipuláció

– A siker kulcsa a másik manipulálásában áll, ami nem feltétlenül negatív fogalom, hiszen arról van szó, hogy ki akarunk váltani az emberekből egy olyan válaszreakciót, ami a mi szükségleteinket elégíti ki. Ennek eszköze az érzelmi ráhatás. Ez a kísérlet jól tükrözi, hogy mennyire szubjektív, hogy kinek milyen módon segítünk – nyilatkozta Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.

11.26: Megjön az első ezres! Kiderül, egy 75 éves egykori vájár adta. – Ha valaki ilyen szépen néz rám, akkor szoktam adni – indokol az idős férfi.

11.35: Nagypapa, papa és a kisunoka megy oda Nikihez. Ötszáz forint a bevétel. – Azért adtam, mert azt akarom, hogy az unokám úgy nőjön fel, hogy lássa, segítünk az embe­reknek.

11.43: Megint ötszáz. A hölgy később elmondta, segített, mert őszintének érezte a felhívást.

11.50: A csúcspont: kétezer forintot ad egy férfi. Természetesen megkérdeztük, miért tette: – Aranyos volt, tetszett az ötlet. Amúgy egy srácnak is adtam volna.

11.54: Kétezer után ezer forint érkezik.

11.58: Egy lány nemcsak pénzt, de vizet is hozott Nikinek. – Jó érzés volt a lánnyal beszélgetni. Megmosolyogtatott és jókedvem lett.

Felajánljuk a pénzt

Habár Niki minden esetben felfedte, hogy újságíró, és az adakozók egy teszten vesznek részt, senki sem vette vissza a pénzt, amit adott. Természetesen a 10 660 forintot az utolsó fillérig felajánlja a Bors egy hajléktalanokat támogató szervezetnek!

11.59: A következő lány az összes pénzét (négyszáz forint) odaadta.

12.06: Egy fiú, aki korábban pénzt adott, most egy pohár jeges üdítővel jelentkezett.  

12.08: Megint kétezer... Az adakozó indokol is: – Tudom, hogy drága a jegy, egy átlagos magyar lánynak ez nagyon sok. Ezért adtam! Meg a mosolyért!

12.09: Aztán egy nyugdíjas érkezik ötszáz forinttal. A jelszó: támogatni kell a tisztességes fiatalokat!

Mongyi Nikolett, a Bors újságírója:

– Hogy mi volt a titkom? Az, amiből nagyon keveset látnak az emberek az utcán: mosolyogtam! Mindenki ki van éhezve a kedvességre, a vidámságra. Beszélgettem a hozzám lépőkkel, természetesen viselkedtem. A tábla csak csalogató volt – egy kreatív ötlet –, valójában a személyes beszélgetés győzte meg őket. Nagyon sajnálom a koldusokat, nélkülözőket, hiszen nekik nincs miért mosolyogniuk, és lássuk be, el is mennek mellettük az embe­rek...

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek