Aktuális

Rémálom a Balatonnál: poloskák csípték össze a vendéget

L. B.

Létrehozva: 2017.08.01.

<p>Rémálommá változott két kisgyermekes család nyári kikapcsolódása egy, a magyar tenger partján található apartmanban.</p>

– Már régen megvolt a foglalásunk, de egy nappal az indulás előtt a tulajdonos – mondvacsinált okokra hivatkozva – le akarta mondani. Végül sikerült orvosolni a problémát, így a családommal múlt vasárnap útnak indultunk. Másnap csatlakoztak a barátnőmék, akik két kisgyermeküket is magukkal hozták – mesélte a Borsnak Enikő, aki három éjszakát töltött volna a tónál. 

– Ébredés után átmentem a szomszéd szobába, és megláttam a rengeteg csípést a barátnőm testén. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, az ágyi poloskák tetőtől talpig végigjárták. Az ágyneműtartóban hemzsegtek a kártevők. Érezte a csípéseket, de azt hitte, hogy csak szúnyogok, még a takarót is jobban magára húzta  – kezdte a történetet a fiatal nő.

Emberi vérrel táplálkozik

A rovar tápláléka emberi vér. A testet hő- és szén-dioxid-kibocsátása alapján, éjjel keresi. Csípése a szúnyogéhoz hasonló bőrelváltozásokat okoz. A poloska másfél évig él.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy – mivel a kérés ellenére nem kaptak baba­ágyat – a két kisbabájuk köztük aludt, de őket azonban nem bántották a vérszívó rovarok.

– Azonnal telefonáltunk a tulajnak, aki először csak szabadkozott, majd vá­daskodni kezdett. Persze a bejelentést megtettem a megyei közegészségügyi szervnél. A barátnőm azóta is or­voshoz jár – tette hozzá a fiatalasszony.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek