Aktuális

Embermagasságú jeggyel utazott András és családja

L. B.

2017. augusztus 18. péntek 09:30

<p>Kis híján a csatlakozást is lekésték, annyi ideig nyomtatta a kalauz a rekordhosszú jegyet.</p>

A kalauz is fogta a fejét, amikor ki kellett adnia egy jóval több mint másfél méter hosszú vonatjegyet Andrásnak, feleségének és két kisgyerekének a múlt héten. A Heves megyei Apcon élő család hatvani átszállással utazott Gyöngyösre.

– Felszállás után két megállóval jött a kalauz, akinek mondtuk, hogy szeretnénk menetjegyet venni. Miután bediktáltuk az adatokat és fizettünk, nem akartunk hinni a szemünknek, ugyanis az oldalán lógó táskából egy elképesztően hosszú papírszalag kezdett elszabadulni. Először azt hittük, hogy elromlott a gép – mesélte a Borsnak a családfő, aki azóta is ereklyeként őrzi az egy méter hetven centis tikettet.

Nyilván az átszállás is „ludas” ebben, de a vonaton kiadott je­gyek kétségtelenül megnőttek, amióta a MÁV-nál tavaly új rendszert vezettek be. (A kalauztól akkor lehet jegyet venni, ha a felszállási állomáson se pénztár, se automata.) András szerint maga a vasutas sem dicsérte a szisztémát: – Azt mondta, napi ötször-hatszor kell cserélnie szalagot a táskában, és az is rengeteg időbe telik, ha átszállás után a jegyek érvényességét ellenőrző másik kalauznak be kell csipogtatnia azt a rengeteg QR-kódot a leolvasójával. A régi rendszer sokkal egyszerűbb volt.

A család majdnem lekéste a csatlakozását, a jegyek nyomtatása ugyanis még akkor is zajlott, amikor a vonat megállt a hatvani állomáson. A másik szerelvényen dolgozó jegyvizsgáló pedig nem is bíbelődött a kódokkal, csak szemmel ellenőrizte a jegyeket.

Megkeresésünkre a Magyar Államvasutak azt írta: a jegykiadó rendszernek meg kell felelnie a jogszabályoknak, amelyek meghatározzák a gépi értékesítés előírásait és az adóügyi bizonylatok kötelező adatait. A jegyet és az adóügyi bizonylatot külön szelvényre nyomtatják. Már eddig is törekedtek a jegyhossz csökkentésére, például a nyomtatott sorok kö­zötti üres helyeket minimalizálva, de még vizsgálják, mely jegyadatok elhagyásával lehetne rövidíteni.  

További cikkek

Koronavírus

Ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Most nem gyógyultak meg – egy magyar Covid-osztályos nővér vallomása

Baleset

Fiatal focista vesztette életét a XVIII. kerületi balesetben

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay egymillió forintot ad annak, aki bizonyítja, hogy ő Indiába küldte volna az embereket szemorvoshoz (videó)

metropol.hu

Ezzel a különleges technikával készül a kondorosi kolbász – na és ki készíti?

life.hu

Vadítóan szexi fehérneműben bűvöli a kamerát Madonna lánya - Fotók (18+)

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

sport.mandiner.hu

A Győr az utolsó fél percben nyert az Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: vége a nagy spanyol sorozatnak, Norvégia néggyel nyert

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

origo.hu

Teljesen meztelen férfi sétál Szeged belvárosában - videó