Aktuális

Egy dolmányos varjú a diósdi család házi kedvence

V. Zs. 

2017. augusztus 12. szombat 12:00

A dolmányos varjú szabadon él, ugyanakkor sok időt tölt megmentője családjával.

Bősz András és családja jó pár évvel ezelőtt épp Balatonlellén nyaralt, amikor egyik nap hatalmas vihar támadt a környéken. A nyaraló felé igyekezve a férfi észrevette, hogy az egyik fáról leesett egy madárfészek, amelyben kicsi, éppen csak kikelt varjúfiókák és tojások voltak. A komoly balesetet az egyik fióka túl is élte, köszönhetően annak, hogy Bandi bácsi a segítségére sietett. Törött lábát fogpiszkálót használva rakta sínbe, majd a madár a hetek során fokozatosan megerősödött.

Ellenben annyira megszokta az emberek közelségét, hogy mikor Bőszék hazamentek, folyamatosan őket kereste. Emiatt úgy döntöttek, elköltöztetik magukhoz Diósdra. Az autó kesztyűtartójában utazott, s ez azóta is előfordult már párszor.

Új otthonában szinte azonnal jó viszonyt alakított ki a ház őrzőjével, egy komondorral, akinek, míg élt, rendszeresen átbogarászta a bundáját, sőt  időnként még csontot is vitt neki. A vihartól ráadásul mindketten ugyanúgy féltek, ilyenkor pedig mindig a kutyaólba menekültek.

Bár Bandi bácsi kialakított egy kis zugot a madárnak, ettől függetlenül Samu szabadon él, időnként napokig nem is látják őt. Sőt olyan is előfordult már, hogy a varjúval Budapesten találkozott András, ahonnan végül együtt jöttek haza. Samunak azóta Facebook-oldala is van, s Diósdon mindenki ismeri, hiszen rendszeresen felbukkan különböző portákon. Hol enni kér, hol megregulázza a macskákat, kutyákat, vagy csak megkóstolja a kávézóban a ropit. De van, hogy a fényes tárgyakat is összegyűjti. Szerencsére Bandi bácsi viszont tudja, hol a rejtekhelye, így némi bosszankodáson túl komoly probléma még nem volt a tolvajlásokból.

Sőt mindenki szereti őt, hiszen nem mindennapi dolog, hogy egy dolmányos varjú ilyen közel kerüljön az emberekhez. Elsősorban persze Bandi bácsihoz, aki természetesen korához mérten azonnal ugrik, ha reggelente a madár odarepül a teraszra, s kéri a reggelijét. De cserébe előfordul, hogy Samu segít például a teregetésben, megrázza és a szárítóra teszi a zoknikat, zsebkendőket.

További cikkek

Börtön

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

Bűntény

Élő adásban rontotta meg kislányait a horroranya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiintettek egy horrorkaravánt az M3-ason, ilyen rakományt még a rendőrök is ritkán látnak - fotók

ripost.hu

Ezt árulja el rólad, hogy a hét melyik napján születtél

travelo.hu

"Minden merevre fagyott", leállították Európa legforgalmasabb repülőterét

magyarnemzet.hu

Stabil kormánypárti előnyt mért az Alapjogokért Központ

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Két kolosszális szfinx szobor rejtőzött az ókori egyiptomi templomban

mindmegette.hu

4 dolog, amit SOHA ne csinálj a konyha takarítása közben

vg.hu

Lefújja az utazási korlátozásokat az Európai Unió

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

szon.hu

Az újságból tudta meg a nagypapa, mit csinált Pap Dorci és Patrik!

origo.hu

Ámokfutó furgonos terrorizálta az autósokat Szentendrén, sorra jöttek a vérfagyasztó előzések - videó