Aktuális

1200 kilométert repült, hogy megmentsen egy megerőszakolt kutyát a halál elől

Bors

Létrehozva: 2017.08.11.

A 45 éves Paul Steklenski korábban katonaként harckocsiknál volt kiképző volt, ma egy kutyamentő alapítvány, a Flying Fur Animal  Rescue (Repülő Szőr Állatmentés) vezetője. Amikor meghallotta, hogy Adrienne-nek, a szegény beteg kutyának már nincsen csak 24 órája és elaltatják, nem gondolkozott, azonnal elindult az 1200 kilométeres utat megtenni, hogy megmenthesse. A kétéves ebre az utcán találtak rá, valószínűleg előtte megerőszakolták, emiatt nagyon súlyos hólyagsüllyedése volt. Egy sintértelepen volt már a reszkető, félelmemmel teli kutya, mikor elindult érte Paul. Sürgős műtétre volt szüksége, de az ehhez szükséges pénz nem állt rendelkezésre, ezért volt úgy, hogy el kell altatni. 

„A zavaró az, hogy ilyen nőstényeknél nem szokott előfordulni, lehetséges, hogy elleni próbált, mikor megsérült, de az is lehet, hogy egy ember erőszakolta meg. Valami nagy erővel kiszakadt belőle” – mondta Nicole Bruc, az Animals R Family alapítója. Őket értesítették a kutyáról, akik bele is egyeztek, hogy állják a kutya 390 ezer forintra rúgó műtétjét, de valahogy el is kellett szállítaniuk. Ezért Pault keresték fel, hogy segítsen, mert már nincs sok ideje hátra szegény kutyának.

Paul 2013-ban direkt azért vett egy repülőt, hogy azzal kutyákat menthessen meg, sőt részben emiatt tanult meg repülni is.

A veterán katona pedig nem teketóriázott, otthonából, a pennsylvaniai Schwenksville-ből elment Adrienne-ért a  Granville Countyi állatmenhelyre, majd továbbvitte a New York állambeli Westchesterbe, a műtét helyszínére (itt kérték ugyanis a legkevesebbet érte). Ez 1200 kilométer összesen.

Nem mellesleg, ha már elindult, magával vitt még 13 kutyát Paul a sintértelepről.

Adrienne hólyagját hétfőn műtötték meg, szépen javul az állapota. Igaz, még fájdalomcsillapítót adnak neki, de hamarosan elkezdhetnek keresni neki egy otthont.

Paul visszafogottan csak annyit mondott, hogy az Animals R Family vállalta, hogy megmenti a kutyát, ő csak a hiányzó láncszem volt ahhoz, hogy ez meg is történhessen. Adrienne egyébként végig mellette ült a repülőúton, hogy folyamatosan szemmel tudja tartani. „Olyan szomorú volt. Alultáplált volt, és még mindezek a problémák. Nem így kéne kinéznie egy kétéves kutyának”

Paul reggel kilenckor indult útnak, hogy aztán hat óra repülés után megérkezzen a kutyával az állatkórházba. „Nagyon érzelmes mentés volt a tét miatt. A nap végére eléggé kimerültem. Az út volt a különbség élet és halál között, de a megfelelő gondosságnak köszönhetően végre tökéletesen normális életet élhet Adrienne” – mondta Paul a Metrónak.

A kutyabarát.hu cikkéből pedig még az is kiderül, hogy a férfi összesen már 700 kutyát mentett meg az altatástól. A repülőgép 18 millió forintjába került, az utazásokra  260 ezer forint megy el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek