Holnaptól változik a felvágottak hústartalma

Holnaptól változik a felvágottak hústartalma

hentes
PUBLIKÁLÁS: 2017. július 31. 15:42
Kedden lép hatályba az Élelmiszerkönyv változása, a legfontosabb újítás, hogy szigorítják a felvágottak hústartalmát is.
Bors

Keddtől már csak az a párizsi, virsli kerülhet forgalomba, amelynek legalább 51 százalékos a hústartalma. Ellenkező esetben ugyanis az adott terméket át kell nevezni a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása alapján. 

Felvágottnak csak azt hívhatják keddtől, amelyben legalább 50 százalék a hústartalom, és legfeljebb 10 százalék a csontokról mechanikusan lefejtett rész. Az összes többi csak készítménynek nevezhető, írja a zoom.hu.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.