Aktuális

Terror Londonban: Zaghbáról tudták, hogy gyilkolni fog

BLN

Létrehozva: 2017.06.06.

Egy kanadai lány a vőlegénye karjaiban halt meg, egy ausztrál nőt pedig akkor öltek meg a dzsihádisták, amikor a sebesülteken segített.

Egyre több áldozat kilétére derül fény a szörnyűséges szombat esti terrortámadás után. Hét ember azonnal elhunyt, amikor három iszlamista férfi egy furgonnal a tömegbe hajtott, majd késsel támadt a London-híd közelében szórakozókra. További negyvennyolc ember megsebesült – huszonegyet még válságos állapotban kezelnek –, öt emberről semmit nem tudnak. A kanadai Chrissy Archibald a vőlegényéhez érkezett Londonba. A harmincéves nő a gázolás után a férfi karjaiban halt meg. Egy hajléktalanokat segítő alapítványnál dolgozott, vőlegénye miatt költözött Európába. Azonosítottak egy másik fiatal, vélhetően halálra szúrt nőt: a 28 éves Kristy Boden a családja szerint túl is élhette volna a terrort, ha nem szalad vissza segíteni a sérülteknek.

A 32 esztendős James McMullan épp az egyik bárban ivott a szörnyű estén. A rendőrség szerint fizikailag nem tudták azonosítani, csak a holttestnél talált bankkártya alapján következtettek.

A megrázó események ellenére a támadás jelképe lett a férfi, aki sörével a kezében, látszólag hidegvérrel sétál a menekülő tömeg közepette. „Ha a sört hátrahagyod, a terroristák nyertek” – egyebek mellett így kommentálták a fotót.

A Scotland Yard eközben mindhárom terroristát megnevezte. Az olasz Corrierre della Sera azonosította a Marokkóban született Juszef Zaghbát, aki egy londoni étteremben dolgozott. Az olasz édesanyától származó férfit tavaly lekapcsolták a bolognai repülőtéren, mert egy hátizsák volt nála és egy, csak Törökországba szóló jegy. Akkor felkerült a veszélyes személyek listájára. A 27 éves Khuram Shazad Butt pakisztáni születésű brit állampolgár volt, a harmincéves Rachid Redouane marokkóinak és líbiainak vallotta magát.

Bár mindhárman hithű muszlimnak vallották magukat, 130 Nagy-Britanniában működő muszlim imám jelentette be, nem hajlandóak az iszlám rítus szerint eltemetni a terroristákat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek