Aktuális

Retteg a családja a 12 éves lányát teherbe ejtő apától

M. S.

2017. június 20. kedd 05:10

Jelen állás szerint négy év múlva kiszabadulhat L. Róbert, aki megerőszakolta és teherbe ejtette 12 éves lányát. A férfi élettársa és az abortuszon átesett tini retteg a családfő visszatérésétől.

Vékonyka, törékeny lány ücsörgött zavartan az édesanyja mellett a bíróság folyosóján. Alexandra most lesz 15 éves, és attól kapta a legnagyobb pofont az életben, akinek elvileg a széltől is óvnia kellett volna őt. Bár az ügyben akadtak ellentmondások, a tudomány megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltatott a szörnyű gyanúra: Szandrát a saját édesapja ejtette teherbe, amikor a lány még be sem töltötte 13. életévét.

– Tizenhat évig éltem Robival, agresszív ember, de azt sosem gondoltam volna, hogy ilyet tesz a lányunkkal - mondta a Borsnak Erzsébet, a tini édesanyja. – Azt vettem észre, hogy a lányom hasa gömbölyödik, én vittem el őt a nőgyógyászhoz. Amikor kiderült, hogy Szandi terhes, alig tértem magamhoz. Aztán mindent elmondott. A babát elvetettük, azóta Szandit rendszeresen viszem pszichológushoz, hátha ő tud segíteni. Milyen büntetést tartanék méltányosnak? Tizenöt évet! De attól tartok, hogy kevesebbel megússza. Rettegünk attól a naptól, amikor Robi kiszabadul. Fogalmam sincs, mire lesz még képes – szorította magához lányát Erzsébet.

L. Róbert az egész eljárás alatt tagadta, hogy ő erőszakolta meg a lányát. A vád szerint 2015  áprilisában Alexandra otthon volt, a tavaszi szünet valamelyik napján történhetett az erőszak. L. Róbert elküldte a fiát a boltba, majd magáévá tette a tinit. A férfi erős testfelépítésű, kilencvenkilós ember, a lánynak esélye sem volt a védekezésre.

L. Róbert tegnap a Budapest Környéki Törvényszéken az utolsó szó jogán sem ismerte el tettét.

Élményszerű beszámoló

A lányt az ország egyik legismertebb igazságügyi pszichológus szakértője, dr. Kitanics Márk is megvizsgálta. A szakértő szerint a tini által elmondottak élményszerűek voltak, bizonyos, hogy szexuális trauma érte a lányt.

– Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok, az édesapám beteg, kórházban van, a családom széthullott. Szeretném az apámat meglátogatni a kórházban, és szeretnék új életet kezdeni – mondta a férfi, ám szavai nem hatották meg a bíróságot. A dr. Szalay Csaba vezette tanács kilenc év fegyházbüntetésre ítélte, feltételesen a büntetés kétharmadának kitöltése után szabadulhat. A férfi két évet már lehúzott előzetes letartóztatásban, így amennyiben másodfokon is ez maradna a döntés, négy év múlva hagyhatná maga mögött a börtönt. 

Szalay Csaba bíró kiemelte: a DNS-szakértői vélemény szerint teljesen bizonyos, hogy L. Róbert ejtette teherbe a lányát. 

A védelem fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Teljes bizonyosság

A DNS-vizsgálat eredménye azt jelenti, hogy 201 milliószor nagyobb az esélye, hogy a magzat L. Róberttől származik, mint annak, hogy nem ő az apa. A szakértők kizárták a lány környezetében élő többi rokont, és azt a fiatalembert is, aki annak idején udvarolt Alexandrának.

További cikkek

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Időjárás

Berobbanó hőség, korán érkező tél: kiderült, milyen időre számíthatunk 2022-ben

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

borsonline.hu

Így még egész biztos nem látta Orbán Viktort: csúszott a pálinka, előkerült a zsebből is valami

magyarnemzet.hu

Itt a történet vége: Djokovicsot kitoloncolják Ausztráliából

teol.hu

Mikor tekinthető kórosnak, hogyha sovány a gyerekem?

origo.hu

A gamerek tizede már átállt a Windows 11-re

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

nemzetisport.hu

Newcastle: megállapodtak a német válogatott szélsőjével – sajtóhír

mandiner.hu

88 ezer család igényelte 2021-ben a hárommilliós otthonfelújítási támogatást

origo.hu

Véres és vicces: az új Sikolyban a Z-generáció is megkapja a magáét