Aktuális

Londoni terror: tizenketten őrizetben

Bors

Létrehozva: 2017.06.04.

Őrizetbe vett vasárnap a rendőrség tizenkét embert az előző éjjel elkövetett londoni merénylettel összefüggésben. A Scotland Yard vasárnap délutáni bejelentése szerint az őrizetbe vételek a kelet-londoni Barking városrészben történtek, és folytatódnak a környéken a házkutatások.

* * *

A brit hatóságok mindeközben attól tartanak, könnyen újabb támadások várhatóak. A terrorizmus terrorizmust szül - tartják, és ez fokozottan igaz az elmúlt hónapok eseményeire.

A hatóságok jelenleg is megfigyelés alatt tartanak 3000 olyan muszlim brit személyt, aki az elképzeléseik szerint képes lehet belföldi merényleteket végrehajtani. Azt vizsgálják, lesz-e rájuk bármilyen hatással a két londoni illetve a manchesteri merénylet. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy ezek a radikálisok a korábbi - sikeres - támadásokból merítenek ihletet, másolják azokat. 

Az még kérdéses, hogy a mostani londoni támadás kivitelezőit mennyiben inspirálta a korábbi westminsteri illetve manchesteri merénylet - írja a Guardian.

* * *

A támadással kapcsolatos legfrisebb híreket ide kattintva találja, ittpedig a londoni merénylet kapcsán összeállított galériánkat nézheti meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek