Aktuális

Kárász Róbert „bocsánatot kért” a fiataloktól, akiket tévesen raktak fel a tejesdobozokra

Bors

2017. június 18. vasárnap 05:10

<p>Megsértődött, vádolt, kioktatott, de végül némi unszolásra – a maga módján – bocsánatot kért Kárász Róbert a „tejesdoboz-ügy” érintettjeitől.</p>

A műsorvezető kínos szereplése saját csatornája, az ATV stúdiójában zajlott, ahová a Magyar Narancs újságírójával hívták vitára. A Start+ című műsor – ennek egyik riportere Kárász is – műsorvezetői azért faggatták Nagy Gergely Miklóst, mert nagy port kavart cikke jelent meg Kárász alapítványáról. Tudni kell, az Ezer Lámpás Éjszakája nevű mozgalom eltűnt gyerekek megtalálásáért kampányol többek között úgy, hogy a „csellengők” arcképét tejesdobozokon teszik közzé. Nos, Nagy Gergely Miklós négy ilyen fiatalnak eredt a nyomába és néhány perces internetes kereséssel kiderítette, közülük hárman nem tűntek el.

Az újságíró a stúdióban azzal kezdte, hogy maga is nagyra tartja az alapítvány kezdeményezését, de úgy véli, roppant méltatlan a helyzet egyrészt a fiatalokkal, akik úgy kerültek fel több tízezer tejes dobozra, hogy nincsenek eltűnve.

„Mert az akkor tud működni, ha az emberek hisznek benne – fogalmazott – És az emberek akkor tudnak hinni benne a jövőben, ha ilyen problémák nem merülnek föl.”

„Amit elkezdtünk 2011-ben (…) azt sikerült a Magyar Narancsnak és Nagy Gergely Miklósnak egy másodperc alatt lerombolnia – támadt az újságíróra Kárász – Nagy Gergely az írásában nem tud különbséget tenni a jogilag eltűnt fogalom és a hétköznapi eltűnt fogalom között (…) – oktatta ki indulatosan.

– A tejesdobozra csak olyan fiatalkorúak, gyerekek képei kerültek fel, akik eltűntként szerepeltek a police.hu-n (a rendőrség honlapja – a szerk.). Eltűnt tehát az, aki jogilag eltűnt. Hiába találja valaki azt a személy meg, mert valahol van, attól ő még jogilag eltűnt” – magyarázta és hirtelen magázásra váltott. – Amikor Nagy Gergely azt mondja, ez majd a tejesdoboznak használni fog (nem mondta – a szerk.), a túrókat! A tejesdoboznak ön meg a Magyar Narancs igenis ártott, amikor azt a címet adta ennek az írásnak, hogy Hazug képek a tejesdobozon…

A néhány pillanatra szóhoz jutó Nagy Gergely számon kérte Kárászon, hogy nem kér elnézést a gyerekektől, nem ismeri be, hogy hibáztak, és nem mondja, hogy ezentúl ők is utánanéznek, valóban eltűnt-e a tejes dobozra kerülő gyerek, de Kárász csak ismételgette: ők nem hibáztak.

Amikor Nagy sokadszor kérte, hogy kérjen már elnézést, a következő monológot mondta a kamerába:

„Kedves Bálint és kedves… hogy hívják a másikat? .. kedves Bálint és kedves Márk, elnézést kérünk öntől, hogy mi jogkövető módon a police.hu-n körözés alatt feltüntetett képei alapján – amelyiket felraktunk a tejesdobozra – utólagosan kiderült, hogy önök mégsem tűntek el, egyébként jogszerűen önökk eltűntnek voltak nyilvánítva.”

Nagy Gergely Miklós a műsor után írt jegyzetét itt olvashatja.

További cikkek

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Ez is érdekelhet

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

origo.hu

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott következő ellenfele az Eb-n

magyarnemzet.hu

A német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá a pedofilbotrány

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

A betegek harmada magyar gyártó csípőprotézisét kapja

metropol.hu

Filléres trükk a lakásban, erre is használhatod a szódabikarbónát

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

origo.hu

15 évesen gazdagként mehet nyugdíjba egy most 10 éves gyerek