Aktuális

Horror videó: még egy ok, hogy miért ne csapjon agyon egy pókot sem

Bors

Létrehozva: 2017.06.05.

Egy vélhetően félelmet nem ismerő férfi úgy döntött, papuccsal segíti át a másvilágra a házában megjelenő eléggé nagy pókot - írja a Daily Star. A felvételen látszik, hogy a vietnami papucsot felemeli a levegőben, majd a legjobbkor, pontosan célozva lecsap az áldozatra. 

Ezzel - ha a szokványos forgatókönyvet vesszük - meg is lett volna a férfi, de a valóságban sajnos máshogyan történt. A pókból ugyanis több száz kicsi pók szabadult el és a szélrózsa összes irányába elfutottak. 

Egyik kommentelő szerint ez egy vöröhátú pók, amely a mérget védekezésre is használja, általában akkor, amikor a hálóját piszkálják. Marása rendkívül fájdalmas. Egy óra elteltével a fájdalom a csípés helyén kezd enyhülni. Közben azonban az idegméreg szétterjed, és gátolja az ingerületvezetést, erős fájdalmat, izzadást, izomgyengeséget, émelygést és hányást okozva. 

Egy másik kommentelő szerint viszont ez egy egyszerű farkaspók féle, amelynek jellemzője, hogy a nőstények a potrohukhoz erősítve hordják a tojásaikat, kikelésük után pedig az anyjuk hasára és hátára másznak és hosszú ideig ott utaznak a kicsik. 

Végülis az utóbbi kommentelőnek lehet igaza, de valójában mindegy is, hiszen akivel ilyen megesik, az biztos, hogy többet nem csap agyon egy pókot sem. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek