Aktuális

Erika kis híján összeomlott: szembesítik a lúgos dokival

M. S.

Létrehozva: 2017.06.13.

<p>Nincs vége, négy év sem volt elég hozzá, hogy kimondja vagy megcáfolja a bíróság a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián bűnösségét. Áldozatára, Erikára újabb kínos pillanatok várnak.</p>

Forrás: Fejér Bálint

Hitetlenkedve, fejcsóválva, könnyekkel a szemében fogadta Renner Erika, amikor a bíró az elmarasztaló ítélet helyett kimondta: meg kell ismételni a másodfokú eljárást. A lúgos orvos sem könnyebbülhet meg, hiszen az eljárás végéig előzetes letartóztatásban marad.

A Kúria dísztermében lélegzetvisszafojtva várt a hallgatóság Kónya István tanácselnök legfontosabb mondatára - amely végül sokakban csalódást kelthetett. Kónya aztán részletesen is indokolta a döntést, a tanács úgy találta, hogy mind az elsőfokú, mind a másodfokú bíróság bizonyítási eljárása hiányos volt. A bíróságok elmulasztották a sértett és a vádlott, a vádlott és a tanúk, valamint a tanúk egymással való szembesítését.

A tanúkkal kapcsolatban több más fontos eljárási cselekmény is elmaradt, így néhány önellentmondást sem sikerült tisztázni. A Kúria meghatározta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla milyen bizonyításokat folytasson le a megismételt eljárásban. Így például azt is, hogy Renner Erikát szembesíteni kell Bene Krisztiánnal. Erika ezt hallva majdnem összeomlott, többször ismételgette, hogy ő bizony nem megy, ő erre már nem képes, nem érdekli, de aztán a tárgyalás végére összeszedte erejét. Hosszasan ölelte hozzátartozóit és párját, aki végig mellette állt a legnehezebb pillanatokban.

Renner Erika jogi képviselője, dr. Gál András a tárgyalás után azt mondta: ez az ügy 20-30 év múlva is hivatkozási alap lesz, így megalapozottnak tartja a Kúria álláspontját az alaposabb kivizsgálás érdekében. A jogász szerint mivel kiemelt ügyről van szó, akár már kora ősszel megkezdődhet a megismételt eljárás.

4 év után 9 esztendő

Hatalmas különbség volt a két korábbi ítélet között. Bene Krisztiánt első fokon 4 év szabadságvesztéssel sújtotta a Fővárosi Törvényszék, az ítélet közfelháborodást váltott ki. Az Fővárosi Ítélőtábla 9 év fegyházra ítélte a dokit, és örökre eltiltotta foglalkozásától.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek