Aktuális

Elrabolták, és 100 kilométert autóztak Gyulával

Ny. A.

Létrehozva: 2017.06.16.

Száz kilométerre otthonától, Szigetváron találták meg Széperdei Gyulát, akinek múlt hét szombaton a délelőtti sétájáról veszett nyoma Nagykanizsán. Kiderült, a férfit ismeretlenek autóba ültették, és elvitték, de valószínűleg útközben rájöttek, hogy az értelmi fogyatékos férfival nem tudnak mit kezdeni, ezért kitették az út mentén.

Gyula születésétől kezdve értelmi fogyatékos, egy hároméves gyer­mek értelmi szintjén áll. Sem olvasni, sem írni nem tud. Ha bajba kerül, segítséget sem tud kérni, és félelemérzete sem alakult ki. Állapota miatt viszont arról sem tud beszámolni, kik ültették az autóba.

– Annyit sikerült elmondania, hogy az egyik éjszakát egy pajtában töltötte. Érdemben nem tud részletesen beszámolni az eltűnésével kapcsolatban – mondta el lapunknak Zsolt, Gyula öccse, aki éjt nappallá téve kutatott testvére után, akinek évek óta ő viseli gondját.

– Épp egy újabb kutatást szerveztünk, amikor csörgött a telefonom, hogy egy polgárőr felismerte Gyuszit Szigetváron. Azonnal autóba ültünk, és útnak indultunk. Óráknak éreztem, mire odaértünk, de a lényeg, hogy meglett a testvérem. Az volt hozzám az első kérdése, hogy hiányoltam-e – mesélte elérzékenyülten Zsolt.

Gyulára koszosan, éhesen és fáradtan találtak rá, de szerencsére nem sebesült meg. Amióta előkerült, kipihente magát és megnyugodott, látszólag nem is em­lékszik a vele történtekre. Otthona körüli, reggeli utáni sétáját ezentúl is megteszi, mint mindennap az elmúlt negyven évben. – Nem él­hetünk bezárva, félve attól, mikor viszik el szeretteinket fényes nappal. Annyit viszont tehetünk, hogy jobban odafigyelünk egymásra – üzente Zsolt azoknak, akik kétkedve fogadták, hogy a történtek ellenére engedi egyedül sétálni bátyját. A Bors megkereste a rendőrséget, vizsgálják-e az eltűnés körülményeit, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek