Aktuális

Csiszár Jenő letagadta az olasz nyelvvizsgáját

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.06.08.

Csiszár Jenő szeme előtt jelen pillanatban csak a nyelvtanulás lebeg. A korábbi rádiós műsorvezetővel a Bors olvasó-riportere kedden egy fővárosi nyelvvizsgaközpontban futott össze. Az ELTE Origó Nyelvi Centrum listáján az szerepelt, hogy 13 órára volt jelenése, amikor is középfokon mérettette meg magát olasz nyelvből.

Januárban bombaként robbant a hír, hogy Csiszár Jenőt milánói főkonzullá nevezik ki. Az egykori tévés ősszel áll majd munkába az észak-olaszországi városban, amelytől kezdve a pozícióval járó kétmillió forintos gázsit is zsebre teheti.

Addig azonban még meg kell szereznie a törvény által előírt nyelvvizsgapapírokat.

Márciusban a 444 írta meg, hogy Csiszár írásbeli vizsgát tett Kecskeméten olaszból, így amennyiben a keddi szóbelije is sikerült, megszerezhette a bizonyítványt. 

Érdeklődtünk is Csiszárnál, hogy hogyan sikerült a vizsgája, de ő állította, hogy szó sem volt ilyesmiről a napokban.

– Nem igaz, hogy most nyelvvizsgáztam volna, arra két hónapja került sor. Összesen 14-15 féle vizsgát kell a munkába állásomig teljesítenem, és teszem is a dolgom – zárta rövidre. Szemtanúk szerint azonban ez másként volt: Csiszár kedden 13 órakor szóbelizett a Ba­ross utca 62. szám alatt ta­lálható nyelvcentrumban.

Különös kinevezések

Kiss Szilárd megbukott a biztonsági átvilágításon, mégis diplomata lehetett Oroszországban. Vízumbotránya miatt 2015. végén rövid időre előzetesbe is helyezték. A Külügyminisztérium 2011-ben is váratlant húzott: az angolnyelv-tanárként végzett Sikó Annát nevezték ki ausztrál nagykövetnek. Sikó Orbán Viktornak is adott nyelvleckéket. Tavaly Oslóba helyezték, Jeszenszky Géza megüresedett helyére.

Akárhogy is sikerült Csiszárnak, középfokú nyelvtudással várhatóan nehezen boldogul majd Milánóban. Ezen a vé­leményen van a korábbi külügy­miniszter, Ba­­lázs Péter is.

– A kiküldetésnek és a kiválasztásnak tudomásom szerint előfeltétele az angol nyelven kívül egy másik nyelv magasfokú ismerete is. Tehát célszerűen az adott nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát kell szerezni. Ebben a munkában kulcsszerepe van a kommunikációnak, a kapcsolatépítésnek, ami nyelvismeret nélkül nehezen kivitelezhető – közölte a száraz tényeket.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek