Aktuális

Az emberiség hálás: az anyja "csak" a kukába dobta az újszülöttet, így van esélye normális életre

Bors

Létrehozva: 2017.06.12.

Véresen, a placentával a kis testén találtak meg egy újszülöttet a dél-kínai Csengtu egyik plázájában a nyilvános mosdó szemeteskukájába - írja a Mirror. A baba keserves sírását egy nő hallotta meg, aki amikor belépett a mosdóba, a kukában talált rá a gyermekre. Az anyának nyoma sem volt a helyszínen.

A nő annyira megijedt, hogy hozzá sem mert nyúlni a kicsihez, de annyi lélekjelenléte volt, hogy gyorsan értesítse a biztonságiakat. Nem sokkal később a rendőrök is megérkeztek a pláza mosdójába és kiemelték a kicsit a szemetesből. Erről videót is készítettek a hatóságok. 

A lap kínai forrásra hivatkozva azt írja, hogy a gyermeket kórházba szállították, szerencsére nincsenek életveszélyes sérülései. A pici nemét nem közölték a hatóságok, és egyelőre az anyja sincs meg.

Magyarországon utoljára szenteste találtak a miskolci a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház előtt kihelyezett inkubátorban. Az akkor ott elhelyzett baba  3360 grammos, 50 centiméteres egészséges kisfiú a kórház koraszülött osztályára került, a nővérek Karácsonyi Zétény nevet adták neki. A kórház főbejárata előtt 1998-ban elhelyezett inkubátorban a kisfiú volt a tizenkettedik újszülött, akit találtak.

Az inkubátorba rakott babáért a szülők még hat hétig jelentkezhetnek, utána már örökbe adthatóak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek