Aktuális

Ezért fakadt dalra Orbán Kínában - videó

M. R.

Létrehozva: 2017.05.16.

Kínában turnézó népzenészek ihlették nótázásra Orbán Viktor miniszterelnököt Pekingben. A pénzügyminiszter, Varga Mihály is megpróbált beszállni a mulatozásba, de próbálkozása csak mérsékelten sikerült.

Videót tett közzé közösségi oldalán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki Orbán Viktorral és Szijjártó Péter külügyminiszterrel együtt a na­pokban Kínában tárgyalt egy nemzetközi kereskedelmi fórumon. Szombat este a Bank of China vezetőit látták vendégül egy munkavacsorán, majd sötétben egy ismert magyar nóta, A szegedi csikós dallamai hangzottak fel. Orbánnak több se kellett, és láthatóan jó hangulatban kezdte énekelni a dal sorait. A mellette álló Varga Mihályon viszont látszott, hogy a szöveget nem igazán ismerte, de azért tisztességgel próbálkozott.

Ezt énekelte...

A szegedi csikós lent itat a Tiszán

Tizenhárom csengő cseng a csikaja nyakán

Babája a Kati künn lakik a tanyán

Tizenhárom fodros szoknya ring a derekán

Tizenhárom fodros szoknya, kerek rózsám a káposzta

– A Tarsoly Band népzenei együttes zenélt a munkavacsorán, az útjukat a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezte, és ezekben a napokban Kína-szerte fellépnek egy néptáncegyüttes kíséretében – árulta el a Borsnak a Miniszterelnöki Sajtóiroda. A turné költségeit az Egy övezet, egy út program keretéből finanszírozzák, amely a kínai kereskedelmi konferencián való magyar részvétel anyagi kerete. A dalolásnak volt elôzménye.

A miniszterelnök 2012 októberében egy etyeki borpincében Nemcsák Károly színházigazgatóval dalolta vidáman a Megjöttek a fehérvári huszárok nótát.

Varga Mihály 2013 januárjában a Nemzetközi Valutaalap küldöttségének rendelt nótát egy cigányzenekartól egy budapesti étteremben. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek