Aktuális

12 éves kislányt erőszakolt meg a hatodikos fiú Gyálon

M. S.

2017. május 4. csütörtök 05:00

Hiába utasította vissza a 12 éves lány évfolyamtársa közeledését, a srác nem törődött bele a kikosarazásba. Két barátjával az iskola előtt várt kiszemeltjére, és innentől kezdve már nem volt megállás.

Forrás: Thinkstock

Már a suliba sem engedheti el az ember a lányát anélkül, hogy ne kelljen aggódnia? Az alábbi történet azt bizonyítja, hogy néha a legnagyobb veszély az iskolapadból leselkedhet a gyerme­kekre. Egy gyáli általános iskola 6. osztályos tanulója és két barátja gyalázatos tettre vetemedett. A fiú – R. G. – már az interneten is megkörnyékezte 12 éves évfolyamtársát. A srác a Facebookon jelezte a lánynak, hogy le akar feküdni vele, majd az iskolában többször előfordult, hogy választottja nyakát csókolgatta. A kislány azonban visszautasította a közeledést, és néhány nap múlva letiltotta az interneten erőszakos udvarlóját.

Séta az erdőben

R. G. pénteken ül a vádlottak padjára a Budapest Környéki Törvényszéken, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják. Gyimesi Kinga bírósági szóvivő a vádiratból idézte fel lapunknak az ominózus tavaly februári nap eseményeit.

A vád szerint a lány elhatározta, hogy személyesen kéri meg R. G.-t, hagyja őt bé­kén. Az iskola előtt megvárta a fiút, aki azonban két társával érkezett a találkozóra. Megbeszélték, hogy elsétálnak az iskola köze­lében lévő kiserdőbe. A lány ek­kor már félt a társaságtól, nem mert menekülni, ellenkezés nélkül ment a trió­val. A vád szerint a fiúk ekkor már tudták, mi következik. Az előzetesen megbeszéltek szerint R. G. társai leterítették a kabátjukat a földre, majd őrt álltak, hogy senki ne zavarhassa meg őket. Közben R. G. „erőszakosan és durván legalább kétszer közösült a sértettel, akinek ezzel fájdalmat okozott”.

A lány később a barátainak és a szüleinek is elmesélte meggyalázását, a szülők pedig feljelentést tettek. A vád szerint túl a fizikai bántalmazáson a fiúk súlyos lelki megrázkód­tatást okoztak a kislánynak. R. G. később a rendőröknek azt mondta, hogy nem csinált semmi rosszat, nem volt kezdeményező és nem alkalmazott erőszakot.

A trióból két fiút vádoltak meg, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Családi példa?

Csehák Hajnalka pszichológus a Borsnak úgy vélekedett: alighanem valamilyen rossz családi minta vezethetett oda, hogy a fiú erőszakot alkalmazott.

– Ilyen korban a nevelés, a családból vett példák kulcskérdést jelentenek. Valószínűleg a fiú életében valamilyen formában korábban is jelen lehetett az erőszak. Azért vihetett magával társakat, mert vélhetően nem volt bátorsága egyedül megtenni. A csoporthatás rá is erősíthetett a szándékra – tette hozzá a szakértő.

Kegyetlen fiatal gyilkosok

Sok, ennél is súlyosabb bűncselekmény köthető fiatal elkövetőkhöz.

Az ezredforduló egyik legdöbbenetesebb esete a 11 éves Kocsis Franciska meggyilkolása volt. A kislányt 2000 májusában egy 13 éves fiú és egy 14 esztendős lány csalta az erdőbe, ahol kegyetlen brutalitással végeztek vele.

A 18 éves Pénzes Henriettával egy 15 éves fiú végzett 2006 júliusában. K. András megkötözte, megerőszakolta, majd felgyújtotta a lányt, aki három hét múlva halt bele szörnyű sérüléseibe.

Országos döbbenetet váltott ki a 2008-as kaposvári gyilkosság is. Két gimnazista egy tóhoz csalta barátját, majd vésővel és kövekkel agyonverte. A testet a vízbe lökték.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb európai országot fenyegetett meg Ukrajna

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

borsonline.hu

Hét városból rohantak a tűzoltók Magyarbánhegyesre, hatalmas a baj

hirtv.hu

Szörnyű dolgok kerültek napvilágra, ezt már senki sem fogja eltűrni Meghan Markle-nak

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

borsonline.hu

Súlyos következménye lett Szabó Zsófi és Shane Tusup balhés szakításának

travelo.hu

Ilyet még nem láttál: Használt maszkokból készülnek köztéri bútorok Portugáliában

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: 10 tipp, ha spórolnál a gázon

Rezsi

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak