Lehet, hogy még Rubik Ernő sem sejtette, hogy ekkora sikere lesz a játékkockájának. De azt biztos nem tudhatta, hogy olyan nagy, hogy egyszer, évtizedekkel később Franciaország egyik mestercukrásza Rubik-kocka-tortákkal rukkol majd elő.
Cédric Grolet kezei alatt született citromos és csokoládés Rubik-torta is, és a látványos sütemény népszerűsége töretlen. Több méretben is létezik, van egyszemélyes, de akár hat embernek elegendő süteményt is készít a mestercukrász.
A 31 éves Cédric vendéglátós családba született, nagypapájától leste el a konyhaművészet csínját-bínját. Tavaly az év cukrászának választották Franciaországban. Tíz éve saját üzletet nyitott, ám mivel tehetségére hamar felfigyelt a szakma, Párizs egyik legimpozánsabb hotelébe került, a Le Meurice-be, ahol ő a főcukrász.
– A konyhában egy elvet követek: az ízek mindenek előtt! Az a célom, hogy a vendégeim, akik a süteményeimet fogyasztják, felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak – nyilatkozta korábban egy francia lapnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.