Aktuális

Közel a vég: hús-vér gyerekeket szülhetnek a szexrobotok

Bors

Létrehozva: 2017.04.15.

<p>A szakemberek szerint már nagyon közel van az áttörés ezen a téren.</p>

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a különböző szexbabák fejlesztése egyre élethűbb modelleket szül, most azonban a tudomány is rávetette magát ezekre a robotokra.

A szakemberek ugyanis most azt mondják, igen közel vagyunk ahhoz, hogy ezeknek a babáknak mesterséges méhet gyártsanak. Ez pedig azt jelenti, hogy idővel akár gyerekeknek is életet adhatnak a robotok. Mármint hús-vér gyerekeknek, nem pedig kiborgbabáknak.

A kutatók egyébként már több mint egy évtizede vizsgálják ennek a lehetőségét, legalábbis Jordi Vallverdú számítástechnikai filozófust komolyan foglalkoztatja a téma. A mesterséges méh kialakításának és az ezáltal lehetséges gyerekszületésnek a folyamatát ektogenezisnek nevezte el – írta meg a Daily Star.

Bár az elképzeléseket már számos technikai vívmány segítené, az egészségügyi kockázat azonban még magas. Ráadásul kulturális, jogi és etikai akadályai is vannak még a valódi fejlesztéseknek. – Nem vagyunk még kész erre a lehetőségre, a józan ész, illetve a különböző egyházak egyelőre nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy robotok szüljenek gyerekeket – nyilatkozta a spanyol tudós.

A robottervező Sergi Santos 20-40 év múlva látja elérkezettnek az időt arra, hogy áttörést érjenek el ezen a területen. Szerinte elsősorban azoknak lesz ez ideális, akiknek például nem lehet gyerekük. Vagy csak mert egyszerűen imádják a technológiát és kíváncsiak.

A mérnök egyébként nemrégiben készítette el a Samantha névre hallgató szexrobotot, amely már képes arra, hogy adott „hangulatban” orgazmusa legyen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek