Aktuális

Hazaengedték Romániába a rendőrnőt elgázoló kamionost

Bors

Létrehozva: 2017.04.19.

Megszüntették előzetes letartóztatását, és hazaengedték Romániába T. Andrást, aki kamionjával halálra gázolt egy 23 éves magyar rendőrnőt – tudta meg a Blikk. A bíróság ugyanis úgy döntött, a sofőrnek nem kell előzetesben megvárnia, hogy vádat emeljenek ellene.

A férfi egyébként egy percig sem tagadta, hogy ő a felelős a 23 éves Menus Anikó haláláért, akit február 3-án gázolt el az M5-ös ócsai szakaszán. A rendőrnő és súlyos sérüléseket szenvedett társa éppen egy autóst igazoltatott, mikor a baleset történt. A férfi nem vette észre őket, mert éppen a rádióját kapcsolgatta, és nem az útra figyelt.

„Jelenleg szakértői véleményekre várunk, leginkább a műszaki és a közlekedési szakértő megállapításai lesznek perdöntőek” – mondta a lapnak dr. Farsang Andrea, T. András védője, aki arról is beszélt, hogy hiába lakik védence távol, bármikor a magyar hatóságok rendelkezésére áll.

A kamionos, aki több mint egymillió kilométert vezetett már balesetmentesen tettéért most akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek