Aktuális

Haragos diákok várják Ádert a gimnáziumban

M. R.

Létrehozva: 2017.04.25.

Mégis ellátogat ma Áder János köztár- sasági elnök a budapesti Trefort Ágoston Gimnáziumba, pedig a diákok harmada nem látja őt szívesen. Az elnöki hivatal és az iskola is titkolózik.

A sajtó kizárásával, egy meg nem nevezett délelőtti időpontban tartja meg rendhagyó tanóráját  Áder János – csak ennyit árult el a Borsnak az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium vezetése, majd az elnöki hivatalhoz irányítottak minket kérdéseinkkel. 

Az intézménybe ma látogat el az államfő, pedig nem zárható ki, hogy kínos jelenetekben lesz része: a Trefort 170 diákja je­gyezte ugyanis azt a petíciót, amely tiltakozik Áder érkezése ellen. Az aláírók szerint azzal, hogy az államfő aláírta a Közép-európai Egyetem (CEU) működését ellehetetlenítő törvényt, szembekerült a gimnázium értékeivel, érdekei­vel. Korábban pedig a Trefort negyven tanára tett közzé egy nyilatkozatot, tiltakozva az Áder által aláírt jogszabály ellen. 

Lapzártánkig nem kaptunk választ az elnöki hivataltól, hogy az államfő mit gondol a tiltakozásról. Ádert eddig csak egy alkalommal érte komolyabb incidens: 2014-ben Prágában dobálták meg tüntetők tojásokkal, de a célpont nem ő volt, valójában a társaságában lévő Milos Zeman cseh elnök.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek