Aktuális

Divat- és stílustervező iskolát végzett a kerekesszékes királynő - videó

Huszti Zoltán

Létrehozva: 2017.04.09.

Szombat este választották meg Budapesten a Miss Spinner International királynőjének Parti Angélát. A kerekesszékes hölgyek versenyére idén külföldről is volt jelentkező. A győztes Parti Angéla egy egyedi gyártású egy millió forint értékű kerekesszéket kapott ajándékba. Nagykövetként a következő évben ő fogja felhívni a figyelmet a kerekesszékes emberek lehetőségeire.

- 33 éves vagyok, és a rádióban hallottam, hogy lehet jelentkezni erre a versenyre. A húgom biztatott, és gondoltam, kipróbálom, milyen lehet a felkészülés más kerekesszékesekkel. Megismerni az ő lehetőségeiket és képességeiket. Szuper volt. A barátaimnak csak akkor mondtam el, hogy indulok, amikor kiderült, hogy bekerültem a döntőbe. Az édesanyám és a húgom kísért el a versenyre. Arra egyáltalán nem számítottam, hogy én leszek a királynő.  – mondta Angéla a Borsnak, aki körülbelül két éve kerekesszékes. Tizennégy éves korában megcsípte egy kullancs. Ebből alakult ki nála a Lime kór és párosult szklerózis multiplexszel.

– Külföldön tapasztalhattam meg először, hogy hogyan kezelik a kerekesszékeseket. Pozitív élményeim voltak és így könnyen megbarátkoztam vele. Nem alakult ki bennem feszültség. Az, hogy a korona az én fejemre került, nagyon jó érzés. Korábban divat- és stílus tervező iskolát végeztem, de jelenleg a betegségemből adódóan nem tudok dolgozni. Amit nagyon fontosnak tartok, és gondolom nagykövetként jobban figyelnek majd a véleményemre, hogy a kerekesszékesek akadálymentesen közlekedhessenek, mert ebben  még mindig nagyon sok a tennivaló. Például, ahol rámpa van, ott ne legyen előtte küszöb. Az emberek segítőkészek. Általában valamelyik családtagom segít a közlekedésben, de ha egyedül vagyok és a megállóban állok, valaki mindig odajön segíteni – mesélte Angéla.

A végeredmény:

közönség díj: Kara Mária (Kőhídgyarmat – Szlovákia - 23 éves)

2. udvarhölgy: Csillik Klubert Szilvia (Füzérradvány – 42 éves)

1. udvarhölgy: Hadarag Paula Andrea (Marosvásárhely – Románia  - 25 éves)

királynő: Parti Angéla (Budapest – 33 éves)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek