Aktuális

Borzalmas állatkínzás! Árokba rúgta a nő a sérült galambot Miskolcon

R. K.

Létrehozva: 2017.04.04.

­­­Nehezen indult az élet egy nem olyan régen született galambfióka számára. A kismadár vélhetően elkeveredett a szüleitől, az idősebb társai pedig sajnos szó szerint megskalpolták. Ilyen állapotban talált rá a napokban egy járókelő Miskolc belvárosában, aki egyből értesítette a mályi Madármentő Állomás munkatársait. Az állatvédők egyből a helyszínre siettek. 

Már majdnem odaértek a totyogó és sípoló kis fiókához, amikor is arra lettek figyelmesek, hogy egy jól szituált nő határozott mozdulattal belerúgta az út melletti vízelvezető árokba. Egyből számon kérték, ekkor a botrányos, állatkínzásnak minősülő tette után mihamarabb megpróbálta elhagyni a helyszínt. Egyiküknek emelt hangon mindössze annyit mondott: „hagyjon békén, sietek!”

Csípős

Lilinek már csak azért is össze kell kapnia magát, hogy revansot vegyen a „hölgyön”. Ha máshogy nem, akkor úgy, hogy nap mint nap a fejére pottyant. Reim Károly

Az állatvédők végül nem tettek feljelentést az elpucoló nő ellen, inkább a Lilinek elneve­zett fióka megmentésére koncentráltak. Az állatorvos megállapította, hogy a rúgástól egy seb keletkezett a hátán, a be­gye belülről szétszakadt, és a bal oldali combcsontja is megrepedt. A galamb élete veszélyben volt, de a madármentők szakszerű segítségnyújtásának köszönhetően pár nap alatt sokat javult az állapota. Azt egyelőre nem tudni, hogy valaha is visszatérhet-e a természetbe.

Sokan utálják a fajt

Túlzás nélkül elmondható, hogy a madarak közül a galambokat kedvelik a legkevésbé az emberek. A városi példányok fertőzéseket hordozhatnak, ráadásul igencsak szaporák, a jég hátán is megélnek. Vannak azonban nemesebb fajtáik, amelyek idehaza is védettnek számítanak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek