Aktuális

Senki sem kísérte utolsó útjára a balástyai rémet

M. S.

Létrehozva: 2017.03.01.

Gonosztevőként élt, s a gonosztevőkhöz méltó temetése volt a balástyai rémként elhíresült sorozatgyilkosnak, Szabó Zoltánnak. A Bors megtudta: a férfit a múlt hónapban hantolták el Szegeden.

Rabtársával, a gyálaréti családirtóként elhíresült Miklósi Viktorral együtt öngyilkosságot követett el tavaly de­cemberben a balástyai rém – számolt be korábban a Bors. Szabó Zoltánnak már egyetlen családtagja sem volt az élők sorában, senki sem látogatta őt a szegedi Csillag börtönben.

A Bors most megtudta: a férfit január közepén temették el egy szegedi temetőben, a hantoláson senki sem jelent meg. Szabó köztemetést kapott, a zárkában magánál tartott személyes tárgyait pedig a büntetés-végrehajtás letéti raktárában helyezték el. Úgy tudjuk, hogy itt legfeljebb öt évig őrzik a tárgyakat, a kiadá­sukról jegyző dönthet.

A magyar börtönökben az európai átlaghoz képest kevesebb rab kísérel meg öngyilkosságot. Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője lapunkkal közölte: az elmúlt négy évben 151 öngyilkossági kísérlet történt, ezen cselekedetek mögött közvetlen öngyilkossági szándék húzódott. Ugyanakkor ezek nem befejezett öngyilkosságok, a rabok életét sikerült megmenteni.

Átlagosan évente heten lesznek öngyilkosok a rácsok mögött. A 2011-es és a 2016-os év volt a legsúlyosabb (9-9 öngyilkossággal) míg 2007-ben és 2015-ben csupán 5-5 történt. Legutóbb a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata meggyilkolása miatt életfogytiglani fegyházra ítélt Péntek László tett kárt magában, egy borotvával vágta meg magát, és közben öngyilkossággal fenyegetőzött. Mint arról a Bors elsőként beszámolt: Pénteket az őrök megfékezték, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek