Aktuális

Nyár elején emelhetnek vádat a Teréz körúti robbantó ellen

Bors

Létrehozva: 2017.03.08.

Noha P. László februárban - hosszas hallgatás után - beismerő vallomást tett, ezzel még koránt sincs lezárva az ügy.

2016. szeptember 24-én két rendőr sérült meg egy robbantásban a budapesti Teréz körúton. Noha a feltételezett tettest október közepén elfogták, P. László sokáig állította: nincs mit mondania, hiszen nem tett semmit. Arra is utalt: majd csak a tárgyaláson, a sajtó előtt vall - talán ezért is lepett meg mindenkit, hogy februárban végül részletesen beszélt tettéről a rendőröknek.

Ügyvédje, Brunner Tamás azonban az ATV-nek azt hangsúlyozta, még legalább 3-4 egész napos kihallgatás áll ügyfele előtt - többek közt szerdán is - hiszen még számos részletet kell tisztázni. Többek közt az ipari kamerákon rögzített útvonal lépésről lépésre történő kiértékelése is hátra van, valamint noha P. László lényegében beismerte a robbantást, az eddig elhangzottakból nem lehet direkt és egyértelmű következtetést levonni a férfi valódi indítékairól. Azaz jelenleg még nem tisztázott, miért robbantott.

P. László előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletére, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével vádolható. Brunner becslése szerint legkorábban nyár elejére várható vádemelés.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek