Aktuális

Lekapcsolták: újabb öt év börtön fenyegeti Tasnádit

BLN

Létrehozva: 2017.03.25.

Forrás: Czerkl Gábor

Csak hat hónapja szabadult, de a 67 éves üzletember a jelek szerint máris összeakasztotta bajszát a törvénnyel. Csütörtök este újra őrizetbe vették Tasnádi Pétert, aki információink szerint épp izraeli kiruccanásából tért haza, amikor a Liszt Ferenc repülőtéren elkapták a Készenléti Rendőrség emberei. Orgazdasággal gyanúsítják. Tasnádi szinte napra pontosan fél évvel ez­előtt sétált ki a tiszalöki fegyintézet kapuján. A Borsnak akkor azt mondta, túlélte a tizennyolc év börtönt, és arról tréfálkozott, mostantól kisnyugdíjasként él, eset­leg belép egy sakk-klubba.

A Budapesti Nyo­mozó Ügyész­ség mostani gyanúja szerint 2017. február 2-ára virradóra egy III. kerületi par­kolóból elloptak egy nagy értékű luxusautót, ami Tasnádiékhoz került. Ismerték a tulajdonost, akinek a gyanú szerint nagylelkűen felajánlották, hogy három és fél millióért visszaszerzik neki. A férfinak nem volt ennyi pénze, abban maradtak, ad félmilliót. Február 19-én végül 250 ezer forintot fizetett. Az ügyben öt embert kapcsoltak le.

Tasnádi alig egy hétre utazott Jeruzsálembe, a Facebook-oldalára feltöltött fotókon harckocsik mellett pózolt, és azzal viccelődött, „békepárti vagyok, ezért megállítottam a tankokat”.

A vállalkozó most súlyos börtönévekkel számolhat: a jelentős értékre elkövetett orgazdaságért öt év is kiszabható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek