Aktuális

Könnyebb megverni Hosszú Katinkát úszásban, mint kideríteni, mi igaz a Rolling Stones-sztoriból

Munkatársainktól

Létrehozva: 2017.03.24.

Tengernyi pénzt ölnek bele, mentőöv nélkül mégis elsülylyedne az érdektelenség tengerében a budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepsége. A hírek szerint a mentőöv a Rolling Stones együttes.

Forrás: AFP

Négymilliárd forint – a hírek szerint ennyit szánnak a szervezők a budapesti-balatonfüredi vizes világbajnokság nyitó- és záróünnepségére. Ebből három és fél milliárd a megnyitóra megy el. A gigantikus költségeket állítólag azzal indokolják, hogy a rendezvény élő közvetítése csak úgy kerülhet a világ legnagyobb tévécsatornáinak képernyőire, ha lenyűgöző látványosságokat, rendkívüli show-t ígér. A műsor csúcspontjának – az Index több forrásból megerősített információja szerint – a Rolling Stones együttes fellépését szánják, és erről már előrehaladott tárgyalások folynak. 

Az köztudott, hogy Mick Jagger és csapata a világ legdrágább rockzenekara, félmilliárd forint alatt nemigen áll színpadra, de a gázsija – a rendezvény típusától függően – a többszöröse is lehet. A legendás rockveteránok jelenleg nem turnéznak, csak egyetlen koncertre készülnek – április közepén, Chicagóban lépnek fel –, így elvileg nincs akadálya, hogy elvállalják a júliusi részvételt a budapesti nyitóünnepségen. 

Lapunk megpróbált utánajárni az Index értesülésének, de kiderült: könnyebb megverni Hosszú Katinkát 200 vegyesen, mint megtudni, mire úszik el a világbajnokságra adott közpénz. Az úszószövetség illetékeseit hiába kerestük, egyikük sem reagált a telefonjainkra, aminek oka állítólag az, hogy a FINA és az Európai Úszószövetség is ülést tart. A vi­lágbajnokság szervezőinél sem jártunk sikerrel, az ünnepségek művészeti lebonyolítását elnyerő MÜPA sajtóosztálya pedig lapzártánkig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Kétszer már zenéltek Pesten

A Rolling Stones eddigi pályafutása során két alkalommal lépett fel Budapesten. Először 1995. augusztus 8-án, az akkori Népstadionban, majd 2007. július 20-án, a Bigger Bang európai turné keretében visszatértek, és két órán át zenéltek az egykori Puskás Ferenc Stadionban.

Azt tudakoltuk, igaz-e az Indexen felröppent hír, hogy tárgyalásokat folytatnak a Rolling Stones menedzsmentjével. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szervezők mi alapján döntöttek a világ legdrágább zenekarának meghívása mellett, mennyiért vállalja a fellépést a zenekar, a másfél órás nyitóünnepségből hány percet zenélnek Jaggerék. Ugyanakkor a szervezőkhöz közelálló forrásunk megerősítette: a vébé szervezői felvették a kapcsolatot a Rolling Stones impresszáriójával. 

– Valójában ez egy mentőötlet, mert előzetesen mindenki arra számított, hogy a nagy tévétársaságok vevők lesznek a nyitóünnepségre. Ez indokolhatta volna a hatalmas költségeket. Kiderült azonban, hogy a műsor közvetítésére nincs igazán igény. Ezért merült fel, hogy a Stones szerepeltetése talán már érdekes, nézett show-vá avathatja a nyitógálát. 

Egy másik informátorunk szerint is meg akarják nyerni Mick Jaggeréket, és a komoly tárgyalások megkezdéséhez már csak a MÜPA beleegyezésére várnak.

De mit mond Lázár János?

A tegnapi sajtótájékoztatóján Lázár János is kitért a Rolling Stones meghívására. Szerinte érdemes négymilliárd forintot költeni a vizes vébé nyitó- és zárórendezvényére, ha sikerül kihasználni a ránk irányuló figyelmet. A kormány nem foglalkozik azzal, hogy a Rolling Stonest hívják-e másfél milliárd forintért, mert nem kompetenciája. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158694_auto_resized.jpg
origo.hu

Igazi titkát csak felülről árulja el ez az apró szicíliai falu

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714072811
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163039_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Donáth Anna: „Büszkén vállalom, hogy az Orbán-kormánnyal szembeni jogállamisági eljárások egyik kezdeményezője a Momentum"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163262_auto_resized.png
metropol.hu

„Felnőtt" – megmutatta kész nővé cseperedett lányát Demcsák Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714072811
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152650_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ez elfogadhatatlan" – balhé a TV2 stúdiójában, majdnem hazaküldték a műsor sztárját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros