Aktuális

A rács mögött végeztek az amerikai kriminalisztika leghíresebb sorozatgyilkosával

Bors

Létrehozva: 2017.03.31.

Donald Harvey évtizedeken át gyilkolta betegeit, összesen 37 halálesetet bizonyítottak rá, a jelenleg 64 éves férfit csütörtökön találták holtan a cellájában, egyik rabtársa ölte meg a rácsok mögött. Harvey a 70-es, 80-as években egészségügyi munkásként dolgozott Kentuckyban és Ohióban, munkáját azonban nem gyógyulás, hanem halál szegélyezte. Közel két évtized alatt több tucat beteget gyilkolt meg, 1987-es letartóztatása után 37 halálesetet tudtak rábizonyítani, ám könnyen lehet, hogy ennek a számnak a többszöröse a valóság.

Perében az ügyész kegyetlen gyilkosnak nevezte, aki azért ölt, mert örömét lelte mások halálában, a férfi azonban a bírósági tárgyaláson kitartott amellett, hogy valójában csak átsegítette a szenvedőket a túlvilágra. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A beszámolók szerint Harvey harminc évnyi fogva tartás után csütörtökön halt meg egy ohiói büntetés-végrehajtási intézetben, ahol egyik rabtársa végzett vele a cellájában.

Harvey szegény családba született, mindössze kilenc osztályt végzett, fiatalkorában pedig súlyos bántalmazások elszenvedője volt, egyik családtagja évekig zaklatta szexuálisan. Anyja a férfi 1987-es letartóztatásakor röviden csak annyit mondott:

„Ő még mindig egy jó fiú, csak nagyon beteg, orvosra lenne szüksége” - mondta Goldie McKinley.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek