Aktuális

Vékonybeléből hozták létre a kínai nő vagináját

Bors

2017. február 16. csütörtök 20:00

Egy kínai nő vagina és méh nélkül született, szerdán pedig egy úttörőnek számító műtétet hajtottak végre rajta - írja a Daily Mail. Az orvosok a 23 éves lánynál a vékonybelének egy részéből alakították ki a hüvelyt, amelyre korábban csupán kétszer volt példa a világon.

A Zhangként emlegetett nő azért vállalkozott a műtétre, mert arra vágyott mint minden ember: társra és családra vágyott. A nő tiniként jött rá, hogy különbözik a többiektől, hiszen még havi vérzése sem volt. Miután ezt anyjával is megosztotta, az asszony ellenőrizte, és ő is rájött, valóban nincs hüvelye a lányának. 

A család sajnos nem engedhette meg magának, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló műtétet végrehajtsanak a az MRKH-szindrómás lányon. Ahogy telt az idő a lány szülei egyre jobban kétségbe estek, hogy Zhang nem fog tudni családot alapítani Xi'an Jiatong Egyetem segítségét kérték. 

Az egyetem kórházában a lánynál megállapították a MRKH-szindrómát, amely a minden 5000. nőt érint. Zhang szerencséje az, hogy habár nincs se méhe, se vaginája, petefészkei működnek. Bár sokan udvaroltak neki, mindenkit elhajtott állapota miatt. 

Az orvosok a műtét során a da Vinci névre keresztelt robotsebészt is használták, hogy többek közt minél precízebben tudjanak vágni vele. A műtét végén a sajtóval közölték, a hölgy egy méhtranszplantáció után már gyermeket is képes lesz kihordani majd megszülni.  

MRKH-szindróma:

A Mayer Rokitansky Küster Hauser-szindrómás nőknél a petefészek rendben működik, így a pubertás jelei is jelentkeznek, ám mivel se méhük, se méhnyakuk, se hüvelyük nincs, a menstruációjuk nem indul meg. Mivel a vaginájuk kívülről teljesen normálisnak látszik, tizenéves kora előtt általában nem derül ki senkiről, hogy ilyen rendellenességgel született, csak akkor, amikor először készül szexuális életet élni, illetve amikor már eléri azt a kort, hogy feltűnjön: nincs menstruációja.

További cikkek

TikTok

Veszélyes trend terjed az interneten, még véletlenül se próbálja ki!

Tragédia

Brutális balesetben elhunyt nyíregyházi anya utolsó szavai: "Szia drágám, délután jövök érted"

Ez is érdekelhet

tenyek.hu

20 milliót csaltak ki az idősektől

feol.hu

Újra bizonyított a székesfehérvári katonanő

magyarnemzet.hu

Novak Djokovics ajándéka sokkolta fiatal szurkolóját + videó

teol.hu

Eszméletlenre szívta magát a járdán talált spanglitól

life.hu

Nem hiszünk a szemünknek: így nézett ki Halle Berry 30 évvel ezelőtt - Fotó

metropol.hu

Nagyon durva baleset történt Újbudán! Fejre állt egy autó

origo.hu

Mellkisebbítő műtétje volt a magyar luxusfeleségnek

origo.hu

FONTOS: Magyarország első az oltások beadásában az EU-ban

sulilife.hu

Öt szabály, amit minden macskagazdinak ismernie kell