Aktuális

Ikerszülése után halt meg Klaudia – férje a kórházat okolja

Bors

2017. február 5. vasárnap 08:00

Egy szörnyű családi tragédiáról beszélt mindenki 2014 októberében, amikor is ikerszülése után meghalt egy 23 éves fiatalasszony a dombóvári kórházban. A gyászoló apa, Raffael István azóta egyedül neveli a kétéves ikreket. Hosszú ideig nem beszélt a család drámájáról, ám most megtörte a csendet.

– A szülés után Klaudia magzatburka nem vált le, emiatt egy kisebb műtét keretében azt leválasztották – kezdi fájdalmas arccal István.

– Amikor betolták az osztályra, nyugodtan aludt. Az­tán azt mondták, hogy a feleségemnek súlyos vérzése van, ami miatt műteni kell. Mint kiderült, Klaudia méhét eltávolították, de a vérzés nem maradt abba. Hajnali fél négykor a feleségem meghalt. István pert indított a kórház ellen, a bíróság viszont az ítéletében ki­mondta, a kórház és az or­vosok nem hi­báz­tak, mert egy ritka szövődmény okoz­ta a felesége halálát. A férfi viszont nem adja fel, most polgári pert indít, felelőst keres azért, hogy az ikrek anya nélkül nőnek majd fel. Akkoriban sokan ígértek neki segítséget, ám az államtól az összes támogatás havonta húsz-ezer-háromszáz forint, amit a félárva picik után kaphat kézhez. Ennyit kap Blanka és Noé, a férfi pe­dig természetesen mindent megtesz, hogy ne szenvedjenek hiányt.

– Családsegítőként dolgozom, öt település tartozik hozzám. Ha ez a munka nem lenne, kilátástalanná válna a helyzetünk. És így sem könnyű, ugyanis hitelből vettem egy kis kertes házat augusztusban, ám csak a beköltözés után derült ki, hogy rengeteg rejtett hibája van az épületnek. Az előző tulaj nem jelezte, így most pereskedek vele, beköltözni viszont nem tudunk. A havi törlesztőrészletet pedig fizetni kell. Az ikrek édesapja elkeseredésében még vezető politikusokat is megkeresett, de válaszra sem méltatták. Mint ahogy mondja, ezen sem csodálkozik, viszont az ereje fogytán.

– Ki fogja felnevelni a gyerekeket, ha én ebben belerokkanok? – teszi fel a kérdést. A válasz pedig késik…

További cikkek

Kamatstop

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

KRESZ

Mozgáskorlátozottak helyén, tilosban parkolt Karácsony Gergely szolgálati autója - videó

Ez is érdekelhet