Aktuális

Egy év alatt hatalmas változásokon ment át ez a hajléktalan

Bors

2017. február 13. hétfő 18:00

<p>Minden egy kávéval és egy szendviccsel kezdődött.</p>

Egy éve még az utcán kéregetett ételre és pénzre, mára pedig gyökeresen megváltozott David élete. Ekkor lépett be ugyanis egy hajléktalanokkal és menekültekkel foglalkozó civil szervezet, a Supporting Homeless Assisting Refugees Everywhere (SHARE) chester-i boltjába, ahol egy kávét és egy szendvicset kért.

A szendvicset a helyi Tesco ajánlotta fel, míg a kávét egy ismeretlen személy. Most, 12 hónappal később tért vissza a boltba, öltönyben és tisztán, épp egy állásinterjúra igyekezett, a munkát ráadásul meg is kapta David.

Mindez a jótékonysági szervezet Facebook-oldaláról derült ki, ahol David egy évvel ezelőtti és mostani fényképe mellé David sztoriját is leírták. Erre éppen a korábban hajléktalanként élő férfi kérte meg őket, hogy mások is lássák, van kiút ebből a helyzetből, a többiek pedig továbbra is adakozzanak, hiszen van értelme az így elköltött pénznek.

A boltban úgy kaphatnak a hajléktalanok kávét, hogy egy felajánló ezt megveszi előtte darabonként 2 fontért (valamivel több mint 700 forintért). A felajánló egy rövid üzenetet is mellékelhet, amit ráírnak a bolt dolgozói a kávé papír poharára.

Talán az üzenet miatt változott meg David élete, ez nem derült ki pontosan, de az biztos, hogy egy évvel ezelőtt úgy érezte, változtatni kell életén, és ehhez sok segítséget nyújtott neki a SHARE.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet